Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με την υπουργό Τουρισμού για προβολή του τουρισμού υγείας

Τατιάνα Ρόκου - 11 Απρίλιος 2018, 10:53

Πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ είναι η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τους Δήμους, προκειμένου να έχουν ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο.


H διερεύνηση των πεδίων συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με το Υπουργείο Τουρισμού στη δυναμική ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού υγείας με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη με την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού να έχει ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, ως ο εγγύτερος βαθμός στον πολίτη.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως επισήμανε, γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τους Δήμους, προκειμένου να έχουν ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη θερμή της υποστήριξη στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αυτές για την αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού υγείας και του παρουσίασε ένα σχέδιο θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές προτάσεις από την ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας με την Ομογένεια για την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών τουρισμού υγείας στη χώρα μας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε δηλώσεις του τόνισε: “Πιστεύουμε  και στηρίζουμε τις συνέργειες με το κεντρικό κράτος για εποικοδομητικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με σημαντικές δυνάμεις από τον κλάδο της Υγείας και του Τουρισμού, με σταθερά και ουσιαστικά βήματα ευελπιστούμε ότι θα τοποθετήσουμε τη χώρα μας στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει και μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα αυτής της εθνικής προσπάθειας και σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τον κόσμο του επιχειρείν, να συμβάλλει στη διαμόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισμού της χώρας μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top