Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

On the Beach: Κύπρος και Ρόδος στους 10 προορισμούς με τις πιο καθαρές παραλίες

Άγγελος Ρεστάνης - 12 Απρίλιος 2018, 11:45

Η Κύπρος κατατάχθηκε τέταρτος καλύτερος προορισμός με 57 παραλίες με Γαλάζια Σημαία, ενώ η Ρόδος βρέθηκε στην έκτη θέση, με 26 παραλίες.


Έρευνα που διεξήχθη από την On the Beach, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς για παραθαλάσιες διακοπές του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκάλυψε ότι η Αττάλεια στην Τουρκία είναι ο καλύτερος προορισμός για όσους θέλουν να επισκεφθούν τις καλύτερες παραλίες με διάκριση “Γαλάζιας Σημαίας” της Ευρώπης (σ.σ. η έρευνα θεωρεί ότι η Τουρκία είναι Ευρώπη).

Ο online ΟΤΑ ερεύνησε τα στοιχεία των κρατήσεων που διαθέτει, αλλά και όλες τις παραλίες με Γαλάζια Σημαία σε όλη την ήπειρο για να αποκαλύψει ποιες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής, όσον αφορά στον αριθμό των παραλιών με Γαλάζια Σημαία ανά προορισμό έναντι του μέσου κόστους των διακοπών.

Το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας για μια παραλία αποτελεί χρυσό πρότυπο και απονέμεται σε όσες πληρούν αυστηρά κριτήρια. Μια παραλία που έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία δείχνει ότι οι επισκέπτες της δεν περιμένουν μόνο μια καθαρή ακτή, αλλά και ασφαλή παραλία όπως επίσης και καθαρά νερά για κολύμβηση.

Η έρευνα αποκάλυψε την ολοένα και πιο δημοφιλή τουρκική περιοχή της Αττάλειας, η οποία έχει 194 παραλίες με Γαλάζια Σημαία, και προσφέρει σύμφωνα με την έρευνα την απόλυτη σχέση απόδοσης / τιμής για όσους αναζητούν διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Η περιοχή Αλγκάρβε της Πορτογαλίας προσφέρει τη δεύτερη καλύτερη σχέση απόδοσης / τιμής με 84 συνολικά διακεκριμένες παραλίες και ξενοδοχεία 4 αστέρων από μόλις 229 λίρες στερλίνες την εβδομάδα, ενώ η ηλιόλουστη περιοχή Costa Blanca στην Ισπανία έρχεται στην τρίτη θέση με 62 παραλίες με Γαλάζια Σημαία και παρόμοια ξενοδοχεία από 296 λίρες την εβδομάδα.

Το νησί της Κύπρου, το οποίο προσελκύει περισσότερα από 1 εκατ. επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ακτές του κάθε χρόνο και προσφέρει ξενοδοχεία 4 αστέρων από 225 λίρες την εβδομάδα, κατατάχθηκε τέταρτος καλύτερος προορισμός με 57 παραλίες με Γαλάζια Σημαία, ενώ η Μαγιόρκα “έκλεισε” την πεντάδα με 31 βραβευμένες παραλίες και ξενοδοχεία από 423 λίρες τη βδομάδα.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί με παραλίες με Γαλάζια Σημαία

  • Αττάλεια, Τουρκία (194)
  • Αλγκάρβε, Πορτογαλία (84)
  • Κόστα Μπλάνκα, Ισπανία (62)
  • Κύπρος (57)
  • Μαγιόρκα, Ισπανία (31)
  • Ρόδος, Ελλάδα (26)
  • Κόστα ντελ Σολ, Ισπανία (17)
  • Γκραν Κανάρια, Ισπανία (16)
  • Τενερίφη, Ισπανία (13)
  • Μάλτα (12)

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top