Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΟλοκληρώνεται σήμερα το Φεστιβάλ Γιώτινγκ – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού
Θαλάσσιος τουρισμός

Ολοκληρώνεται σήμερα το Φεστιβάλ Γιώτινγκ – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν και δύο ημερίδες, για το ρόλο του γιώτινγκ ως ειδική μορφή τουρισμού και το γιώτινγκ ως προσιτή οικονομική λύση για ποιοτικό τουρισμό στην Ελλάδα.

Μεγάλη επιτυχία έχει, κατά τους διοργανωτές του το Φεστιβάλ Γιώτινγκ – Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού στη Μαρίνα Αλίμου (του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ) υπό τη διοργάνωση της Mact Media Group, που συνεχίστηκε και χθες Κυριακή, 4η ημέρα, με σημαντική προσέλευση επαγγελματιών και κυρίως του κοινού. Ο κόσμος βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το μεγάλο εύρος των επισκέψιμων ελλιμενισμένων σκαφών, καθώς και τα διάφορα περίπτερα των επαγγελματιών.

Η Κυριακή ήταν ευκαιρία με τον καλό καιρό, και πολυπληθείς επισκέπτες ήρθαν στις δεκάδες σκάφη, ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες για τις διαδικασίες και τις προσφορές, και κατά πληροφορίες τους έκλεισαν και αρκετές συμφωνίες ναυλώσεων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η προσέλευση, το απόγευμα, με πούλμαν, ομάδας Ελλήνων και αλλοδαπών ναυλομεσιτών, οι οποίοι συμμετέχουν στη διοργάνωση του “Charter Meetup Greece 2018” της International Charter Expo – ICE, που πραγματοποιείται στην Αθήνα τις μέρες αυτές.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ απόλαυσαν επίσης και παραδοσιακές εκδηλώσεις από μουσικοχορευτικό συγκρότημα από την Λέσβο, που έχει και δικό της περίπτερο, στο οποίο παρουσιάζονται οι ομορφιές του νησιού και τα τοπικά ποτά και επιλογή από προϊόντα.

Το βραδινό κλείσιμο της εορταστικής ημέρας του φεστιβάλ έγινε στο ξύλινο παραδοσιακό πειρατικό σκάφος “BOUNTY”, που είναι αγκυροβολημένο στην Μαρίνα Αλίμου.

Την Παρασκευή 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη από τις δύο, συνεδριακή ημερίδα με τίτλο “Ο ρόλος του γιώτινγκ ως ειδική μορφή τουρισμού – εμπειρίες από Ελλάδα και εξωτερικό”, την έναρξη της οποίας κήρυξε η πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κα Ελένη Βρυώνη και συντόνισε ο κ. Γιώργος Καραχρήστος. Την κεντρική εισήγηση έκανε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξειδικευμένες δράσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει το Υπουργείο, και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του για την ανάπτυξη του κλάδου. Ομιλητές ήταν επίσης ο καθηγητής Τουριστικής ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρις Τσάρτας, ο ναυλομεσίτης κ. Γιάννης Φαράκλας, ο κ. Χρήστος Πετρέας, εμπειρογνώμων Τουριστικής Ανάπτυξης και επιστημονικός σύμβουλος του ΣΙΤΕΣΑΠ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προπονητών Ιστιοπλοΐας και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων – ΠΟΠΑ, κ. Κώστας Μάνθος.

Το βράδυ στους χώρους του φεστιβάλ οι επισκέπτες απόλαυσαν εκτεταμένο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα ελληνικών χορών από τους συλλόγους Ένωση Κρητών Κερατσινίου –Δραπετσώνας “Το Αρκάδι”, Ένωση Ποντίων Πειραιά – Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κερατσινίου – Δραπετσώνας “Οι Καρυάτιδες”, ενώ διατέθηκαν και εδέσματα που προσέφερε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”.

Το Σάββατο πραγματοποίησε μουσικο-χορευτική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης Αθηνών. Επίσης, υλοποιήθηκε και η 2η συνεδριακή γμερίδα με τίτλο “Γιώτινγκ: Προσιτή οικονομική λύση για ποιοτικό τουρισμό στην πανέμορφη Ελλάδα”, με εισηγητές τους κ.κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Δημοσθένη Μπακόπουλο, διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, Γιώργο Κουκουδάκη, δήμαρχο Ύδρας και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΔΕ και Λένα Λεκανίδη, εκπρόσωπος του δημάρχου Μήλου. Την ίδια ημέρα επισκέφθηκε το φεστιβαλ και περιηγήθηκε στα σκάφη και στα περίπτερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, γνώστης της μαρίνας και θεμάτων του κλάδου από την προηγούμενη θέση του ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σήμερα, Δευτέρα 16 Απριλίου, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, οι χώροι θα είναι ανοικτοί από τις 4 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης, όπου αναμένονται (μετά από πρόσκληση των διοργανωτών) οι σύνεδροι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες, του Ετήσιου Συνεδρίου Destination EXPO ASTA 2018 (American Society of Travel Agents), που συν-διοργανώνει η FedΗΑΤΤΑ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού).

Στους χώρους του φεστιβάλ στη μαρίνα θα γίνει παράλληλα και η εκδήλωση λήξης του Συνεδρίου ASTA, ενώ οι Αμερικανοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους επαγγελματίες του γιώτινγκ, να περιηγηθούν στα σκάφη και στα περίπτερα, και να συζητήσουν επιχειρηματικές συνεργασίες, δεδομένου ότι η αμερικανική αγορά είναι σημαντική για το ελληνικό γιώτινγκ.

“Η τεράστια επιτυχία του φεστιβάλ”, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της MACT Media Group κ. Γεώργιος Καραχρήστος “καθιέρωσε πλέον το φεστιβάλ yachting στη Μαρίνα Αλίμου σαν βασικός θεσμός εκδηλώσεων yachting και θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και τα σχέδια της MACT Media Group είναι του χρόνου η εκδήλωση να γίνει παγκοσμίου εμβέλειας και  μια από της μεγαλύτερες εκθέσεις της Μεσογείου. Από την επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί ο νέος σχεδιασμός και οι στόχοι για την επόμενη χρονιά”.

Στις πέντε μέρες του φεστιβάλ περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες βρέθηκαν στην Μαρίνα Αλίμου και γνώρισαν από κοντά τα περισσότερα από 140 σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα, περιηγήθηκαν τα 54 περίπτερα, παρακολούθησαν δύο συνεδριακές ημερίδες, απόλαυσαν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις από συλλόγους παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, και γεύτηκαν εδέσματα που προετοίμασαν οι αρχιμάγειροι, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”.

Η έκθεση το 2019  θα γίνει 11-14 Απρίλιου 2019.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024