Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Άρεται η απαγόρευση κολύμβησης στο Σαρωνικό λόγω του ναυαγίου του 'Αγία Ζώνη'

Τατιάνα Ρόκου - 16 Απρίλιος 2018, 12:10

Η απαγόρευση κολύμβησης αίρεται ολοκληρωτικά σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.


Με ασφάλεια θα μπορούν από εδώ και στο εξής να κολυμπούν, όσοι επιθυμούν, στις ακτές του Σαρωνικού Κόλπου, οι οποίες είχαν πληγεί από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η απαγόρευση κολύμβησης αίρεται ολοκληρωτικά σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού.

Μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, μετέβη στην περιοχή του παραλιακού μετώπου, κλιμάκιο για τη διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας:
“Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η Δ1δ/ΓΠοικ. 29220/13.4.2018 Απόφαση του Υπουργού Υγείας (ΑΔΑ ΩΚΩ8465ΦΥΟ-ΥΞΗ) αναφορικά με την τροποποίηση της υπ. αριθμ Γ1δ/Γ.Π.οικ. 53794/12.7.2017 Υπουργικής Απόφασης ‘Τμήματα ακτών της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία δεν επιτρέπεται η κολύμβηση’, όπως έχει τροποποιηθεί με τις Δ1(δ)/ Γ.Π.οικ 86033/22.11.2017  και Δ1(δ)/ΓΠοικ94670/20.12.2017.

Μετά την έκδοση της εν λόγω Απόφασης καταργείται το σύνολο των απαγορεύσεων κολύμβησης σε θαλάσσια ύδατα περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, που είχαν επιβληθεί μετά τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου το Σεπτέμβριο του 2017 και ισχύουν πλέον οι διατάξεις της αρχικής Υπουργικής Απόφασης  με θέμα: ‘Τμήματα ακτών της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία δεν επιτρέπεται η κολύμβηση’ (με α.π. Γ1δ/Γ.Π.οικ. 53794/12.7.2017 ΑΔΑ 6ΑΞΖ465ΦΥΟ-ΒΒ7)”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top