Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Πρόταξη της ποιότητας έναντι της ποσότητας στον ελληνικό τουρισμό ζητά η ΝΔ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Απρίλιος 2018, 14:07

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του σε ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου έθεσε τρεις προϋποθέσεις για τη στροφή του ελληνικού τουρισμού προς την αναβάθμιση των ποιοτικών δεικτών: α) τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, β) τη διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις με νέο χωροταξικό και γ) την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.


Στην πρόταξη της ποιότητας έναντι της ποσότητας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού, αναφέρθηκε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας στην ομιλία του σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η έννοια του “value for money” κυριαρχεί ως κριτήριο στις καταναλωτικές συνήθειες και περνάει, πλέον, και στην επιλογή προορισμού, κάτι που σημαίνει ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον επισκέπτη, αλλά και η διαφοροποίησή τους από το τυποποιημένο, κρίνει τη δυναμική του τουρισμού μας σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στον παραλογισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στον τουρισμό τα τρία τελευταία χρόνια και οδηγεί πολλές επιχειρήσεις στην υποβάθμιση της ποιότητας προκειμένου να μπορέσουν να απορροφήσουν αυτές τις επιβαρύνσεις και να μην τις μετακυλήσουν στον επισκέπτη.

“Η επένδυση στην ποιότητα και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό, δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίας υπερφορολόγησης”, τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Έθεσε τρεις προϋποθέσεις για τη στροφή του ελληνικού τουρισμού προς την αναβάθμιση των ποιοτικών δεικτών:

  1. Τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που υπερβαίνουν τα όρια του παραλογισμού. Δέσμευση της Νέας Δημοκρατία είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του φόρου στα μερίσματα και η κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης.
  2. Τη διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις, με ένα νέο χωροταξικό που θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας υποδομών με υψηλά ποιοτικά standards και με την παροχή νέων υπηρεσιών και τουριστικών προϊόντων.
  3. Την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης μαζί με τη δια βίου εκπαίδευση, αφού το ανθρώπινο δυναμικό, η επαγγελματική του επάρκεια και εξειδίκευση είναι στοιχεία που συνδέονται με τους ποιοτικούς δείκτες.

Παράλληλα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και μια πρόταση για τη Ρόδο, που μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλες τουριστικές περιοχές. Αναφέρθηκε σε ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο, με τη συμμετοχή φορέων του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, που θα πιστοποιεί τους ποιοτικούς δείκτες και θα θέτει τα standards στις τοπικές επιχειρήσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top