Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Συμμετοχή 500 και πλέον Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στο ASTA Destination Expo 2018 στην Αθήνα

Τατιάνα Ρόκου - 16 Απρίλιος 2018, 16:00

Στην Αθήνα το κορυφαίο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων - ASTA, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη του ΕΟΤ.


Την έναρξη του κορυφαίου συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Γραφείων ASTA Destination Expo 2018 στην Αθήνα, κήρυξε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εντυπωσιακή τελετή χθες Κυριακή στο Ηρώδειο. Η διοργάνωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, που η υπουργός εξασφάλισε το 2017 στις επαφές της με την ASTA, και πραγματοποιείται σε συνεργασία της ASTA με την αντίστοιχη ελληνική FedHATTA, και με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

Η συμμετοχή 500 και πλέον τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ, συνιστά τεράστια ευκαιρία για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην αμερικανική τουριστική αγορά.Σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ASTA Zane Kerby ανέφερε τους λόγους αύξησης των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα. “Οι Αμερικανοί πλέον ταξιδεύουν πολύ στο εξωτερικό”, δήλωσε. “Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το 1990 υπήρχαν καταγεγραμένα 1,9 εκατ. διαβατήρια, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει εκτιναχθεί στα 120 εκατομμύρια. Η Ελλάδα αποτελεί για τους Αμερικανούς ασφαλής προορισμός και, εκτός των άλλων (κουλτούρα, πολιτισμό), διαθέτει μεγάλο εύρος θαλάσσιων σπορ, τα οποία αγαπούν πολύ”.

Και κατέληξε σχολιάζοντας την τουριστική συμπεριφορά των Αμερικανών “Millenials”: “Είναι η πρώτη γενιά που δε θέλει να δει κάτι νέο εκεί που θα πάει για διακοπές, αλλά να κάνει κάτι νέο”.  Από έρευνα της ASTA για τους Αμερικανούς “Millennials” τουρίστες, προκύπτει ότι κύριο ενδιαφέρον τους στις διακοπές είναι η περιήγηση σε αξιοθέατα (39%) και ακολουθεί η γαστρονομία/πολιτισμός και η εξερεύνηση άλλων πολιτισμών.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ASTA, Jay M. Ellenby, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών εστιάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα ταξίδια με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ιστορία. Το συνέδριο, τόνισε, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τα τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ να ανακαλύψουν από κοντά τις ομορφιές της Ελλάδας και να μεταδώσουν στους πελάτες τους τη διάθεση για διακοπές σε αυτήν.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ήταν έκδηλο καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, με επισκέψεις στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών αλλά και με την πρόθεση το 77% να “πουλήσε” Ελλάδα μετά τη συμμετοχή του σε αυτό.

Αυτή τη στιγμή,  οι Αμερικανοί είναι η 11η σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα σε επίπεδο αφίξεων και η 4η σε επίπεδο εισπράξεων.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης επεσήμανε: “Φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε Αμερικανούς τουρίστες καθ’όλη τη διάρφκεια του χρόνου, τόσο βάσει τους προγράμματος του Υπουργείου Τουρισμού για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, αλλά και με τη δημιουργία πακέτων που θα καλύπτουν ολόκληρη τη ΝΑ Μεσόγειο, συνδυάζοντας επισκέψεις και σε άλλες χώρες της περιοχής (Ισραήλ, Κύπρος, Αίγυπτος κ.ά) - ιδιαίτερα για τους Αμερικανούς συνταξιούχους και τις μεγαλύτερες ηλικίες τουριστών”.

Η κα Κουντουρά στη χθεσινή ομιλία της στο Ηρώδειο αναφέρθηκε στο μεγάλο στρατηγικό άνοιγμα του υπουργείου Τουρισμού στην αμερικανική αγορά που έχει οδηγήσει σε διψήφια αύξηση των αφίξεων την τελευταία τριετία, με περισσότερους πλέον από 1 εκατ. Αμερικανούς επισκέπτες ετησίως, και στην δυναμική ο αριθμός αυτός να ενισχυθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.Τόνισε επίσης ότι αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού η προσέλκυση τουριστικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας στη χώρα μας, όπως η συγκεκριμένη, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία που εξασφάλισε η κυβέρνηση, αλλά και της πολύ δυναμικής αύξησης όλων των τουριστικών μεγεθών, που καθιστούν την Ελλάδα κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις.

Την επίσημη τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Jeοffry Pyatt, ο οποίος εξήρε την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας.

Στο ιδιαίτερα θετικό περιβάλλον για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και τη στενότερη τουριστική συνεργασία, επισήμαναν στις ομιλίες τους μεταξύ άλλων ο Zane Kerby, o πρόεδρος του ΔΣ της ASTA, Jay M. Ellenby και ο κ. Τσιλίδης.

Ο πρόεδρος της ASTA απένειμε στην κα Κουντουρά τιμητική πλακέτα της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και την ευχαρίστησε για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση και την επιτυχία του συνεδρίου τους στην Αθήνα.Την τελετή έναρξης πλαισίωσε μουσικά η καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας, με τη συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, και μία επιλογή τραγουδιών που αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, προκαλώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες σύνεδροι, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών περιφερειών, και τουριστικών φορέων της χώρας. Παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας και η γενική γραμματέας του υπουργείου κα Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Επίσης, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ. Γιάννης Γούλιος και η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Βορείου Αμερικής κα Γκρέτα Καματερού.

Πραγματοποιήθηκε ακόμη εκδήλωση φιλοξενίας των συνέδρων στο Ζάππειο με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του ΕΟΤ σε διοργάνωση της FedHATTA, η οποία περιλάμβανε παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής και προβολές των διεθνώς βραβευμένων βίντεο του ΕΟΤ με τις ομορφιές της Ελλάδας.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου ASTA Destination Expo στην Αθήνα με παρουσιάσεις για τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top