Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Πρόβλεψη για μείωση 10% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις στο Λονδίνο

Άγγελος Ρεστάνης - 17 Απρίλιος 2018, 09:22

Οι διεθνείς προκρατήσεις για το Λονδίνο υπολείπονται κατά 3,5% σε σχέση με την περυσινή χρονιά και αναμένεται να μειωθούν κατά 10,1% μέσα στο β' τρίμηνο του 2018.


Η ForwardKeys, η οποία εξετάζει στοιχεία από 17 εκατ. κρατήσεις πτήσεων ημερησίως, δήλωσε ότι υπήρξε σημαντική πτώση των κρατήσεων για το Λονδίνο από τους Κινέζους, οι οποίοι ήταν αυτοί που ευθύνονταν για την πρόσφατη έκρηξη που σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι κρατήσεις από την Κίνα υπολοίπονται σε ποσοστό 5,4% σε σχέση με την περυσινή χρονιά και έπεσαν πάνω από 13% κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Οι κρατήσεις από τις ΗΠΑ επίσης παρουσιάζουν μείωση κατά 7,2%.

Αντίθετα, άλλοι κορυφαίοι προορισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Παρίσι, η Ρώμη, το Άμστερνταμ και η Βαρκελώνη φαίνεται να έχουν αυξημένα νούμερα στις αφίξεις των επισκεπτών τους μέσα στο 2018.

Συγκρίνοντας τα έτη μεταξύ τους, η ForwardKeys αναφέρει ότι η μείωση του ενδιαφέροντος για το Λονδίνο ξεκίνησε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Τα στοιχεία της εταιρείας έδειξαν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις είχαν μεν μέτρια επίδραση, αλλά η διακύμανση στις ισοτιμές της στερλίνας ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη επίδραση στις προκρατήσεις.

“Η ενίσχυσης της βρετανικής λίρας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του κινεζικού γιουάν συμπίπτει με μια μειωμένη εισροή επισκεπτών από εκείνες τις χώρες των οποίων τα χρήματα των διακοπών είχαν υποτιμηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Από την άλλη μεριά, οι κρατήσεις από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είναι σήμερα περίπου 16% αυξημένες και οι αφίξεις από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Νιγηρία και τη Ρωσία επίσης “φαίνονται ενθαρρυντικές”, αναφέρει η ForwardKeys.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top