Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Αύξηση 23,1% των τουριστικών αφίξεων στην Κύπρο τη χειμερινή περίοδο 2017-18

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Απρίλιος 2018, 13:23

Σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου 2013 - Μαρτίου 2014, οι αφίξεις της περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε υπερδιπλασιάστηκαν, από περίπου 300.000 σε 613.000 με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε 104%.


Βαρύ αίσθημα ευθύνης, πέραν της όποιας αισιοδοξίας, δημιουργούν, κατά τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) τα αποτελέσματα τουριστικών αφίξεων Μαρτίου 2018, με τα οποία ολοκληρώθηκε επίσημα η χειμερινή περίοδος (Νοέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018) για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

Συγκριμένα, οι τουριστικές αφίξεις για την εν λόγω περίοδο παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 23,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, φτάνοντας τις 613.000. Πρόκειται για την ιστορικά ψηλότερη χειμερινή απόδοση και τέταρτη διαδοχική αύξηση χειμερινής περιόδου. Σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου 2013 - Μαρτίου 2014, οι αφίξεις της περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε υπερδιπλασιάστηκαν, από περίπου 300.000 σε 613.000, με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε 104%.

“Τα πιο πάνω αποτελέσματα κάθε άλλο παρά πρέπει να μας οδηγήσουν σε χαλάρωση ή εφησυχασμό. Ολόκληρο το τουριστικό οικοδόμημα της Κύπρου, αλλά και ο κάθε φορέας ξεχωριστά, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και με συντονισμένη και σκληρή δουλειά να πετύχουμε βαθύτερη εμπέδωση της τουριστικής συνείδησης και κουλτούρας, στοχεύοντας στην προσφορά μιας καθ’όλα ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας στον περιηγητή. Οφείλουμε να περάσουμε το μήνυμα σε όλους τους φορείς, εμπλεκόμενους και μη, αλλά και σε κάθε πολίτη ότι οι επισκέπτες μας αποτελούν πηγή ζωής για την Κύπρο και οξυγόνο για την οικονομία μας.

Παράλληλα, θα πρέπει πάντα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας να κτίσουμε το μέλλον της τουριστικής Κύπρου, με κύριους πυλώνες τη νέα στρατηγική τουρισμού, το κανονιστικό πλαίσιο και την τελική απόφαση του κράτους σε σχέση με τη αρχή διακυβέρνησης του τουριστικού τομέα”, σημειώνει ο ΚΟΤ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top