Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤα ξενοδοχεία καλούνται να υιοθετήσουν την καινοτομία και στον τομέα των υπηρεσιών
Ημερίδες

Τα ξενοδοχεία καλούνται να υιοθετήσουν την καινοτομία και στον τομέα των υπηρεσιών

Το θέμα 'Υπηρεσίες και Στρατηγικοί Συνεργάτες Ξενοδοχείου' επιλέχθηκε από την ΕΞΑΑ&Α, καθώς τα ξενοδοχεία, καλούνται να υιοθετήσουν την καινοτομία και στον τομέα των υπηρεσιών και να προσφέρουν ό,τι αναζητά στις διακοπές ή το επαγγελματικό ταξίδι του ο σημερινός, διεθνής ταξιδιώτης.

Με ενδιαφέρουσα θεματολογία και μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων εταιρειών και ξενοδόχων, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19 Απριλίου η ημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, με τίτλο “Υπηρεσίες και Στρατηγικοί Συνεργάτες Ξενοδοχείου”, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Center.

Η εκδήλωση αυτή, αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του είδους που πραγματοποιεί η Ένωση στο πλαίσιο των δράσεών της με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των ξενοδοχείων σε θέματα της αγοράς, ανά συνεργαζόμενο κλάδο και τομέα. Έχουν προηγηθεί δύο ανάλογες εκδηλώσεις στον τομέα της “Εξοικονόμησης Ενέργειας” (το 2014), όπου η Ένωση βραβεύτηκε με βραβείο “Οικόπολις 2015”, αλλά και στο θέμα της “Ανακαίνισης των ξενοδοχειακών Μονάδων” (το 2016).

Το θέμα “Υπηρεσίες & Στρατηγικοί Συνεργάτες Ξενοδοχείou” επιλέχθηκε καθώς τα ξενοδοχεία, καλούνται να υιοθετήσουν την καινοτομία και στον τομέα των υπηρεσιών και να προσφέρουν ό,τι αναζητά στις διακοπές ή το επαγγελματικό ταξίδι του ο σημερινός, διεθνής ταξιδιώτης, ο οποίος έχει πλήθος παραστάσεων απ’όλον τον κόσμο και αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις. Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, για να λειτουργεί επιτυχώς και να προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες, οφείλει να προσαρμόζεται συνεχώς στα σύγχρονα δεδομένα και στις διεθνείς τάσεις. Το ίδιο το ξενοδοχείο δε,  αυτό καθ’αυτό, αποτελεί έναν “ζωντανό οργανισμό”, με στελέχη, εξειδικευμένο προσωπικό, με φορολογικές, λογιστικές κ.ά. υποχρεώσεις. Χρειάζεται επομένως όλα εκείνα τα αναγκαία “εργαλεία”, την εξειδικευμένη υποδομή, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να εκτελεστούν σωστά και απρόσκοπτα οι λειτουργίες και οι υποχρεώσεις του.

Ως σύμμαχοι, αλλά και σύμβουλοι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, λειτουργούν συχνά οι εξωτερικοί συνεργάτες και προμηθευτές του, εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους η κάθε μια, που εξειδικεύονται σε ένα τομέα και έχουν εστιάσει σε αυτόν σε βάθος χρόνου.


Από αριστερά: Ηλίας Κακούρης, επιστημονικός σύμβουλος ΕΞΑΑΑ, μηχανολόγος-μηχανικός, Αγγέλα Δήμου, HR Consultant KSM Human Resources Ελλάς ΑΕΠΑ, Μιχάλης Ζερβογιαννάκης, Managing Partner HBPO, σύμβουλος Up Hellas SA, Γιώργος Αντωνιάδης, Security Solutions & Services Manager INTRASOFT International SA, Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος ΞΕΕ και Απόστολος Μουσαμάς, αντιπρόεδρος ΕΞΑΑΑ.

Τα οφέλη μιας τέτοιας -συχνά σε μακροχρόνια βάση- συνεργασίας μεταξύ ξενοδοχείων και εταιρειών της αγοράς, είναι ευνόητα: Οι καλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες ανά τομέα συμβάλλουν σε ένα συνολικά καλύτερο σε ποιότητα αποτέλεσμα, άρα σε ένα καλύτερο τελικό προσφερόμενο προϊόν στον τουρίστα, με όλες τις θετικές συνέπειες.

Στην εκδήλωση της ΕΞΑΑΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε με τις αιγίδες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις εταιρείες, οι οποίες κλήθηκαν να παρουσιάσουν στους ξενοδόχους ιδέες, πρακτικές λύσεις, αλλά και τα νεότερα στον κλάδο που εκπροσωπούν-ενδεικτικές για τους τομείς τους.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος του ΞΕΕ και πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ επί σειρά ετών κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης και ασκών χρέη προέδρου κ. Απόστολος Μουσαμάς.


Δημήτρης Σερίφης, CEO Nelios.com (από αριστερά στο πάνελ): Ηλίας Κακούρης, επιστημονικός σύμβουλος ΕΞΑΑΑ, μηχανολόγος-μηχανικός, Στέλιος Στυπίδης Sales Manager ENGIE Hellas AE, Κωνσταντίνος Καλογιάννης, Β2Β Sales Manager ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική ΑΕ,  Άγγελος Ματσούκας, Business Unit Manager ROLCO BIANIL AE και Ελενα Δέδε, Co-Founder&Business Developer woof club.

Στην ημερίδα την οποία συντόνισε ο κ. Ηλίας Κακούρης, μηχανολόγος μηχανικός – επιστημονικός σύμβουλος ΕΞΑΑΑ, τοποθετήθηκαν με στοχευμένες ομιλίες οι κ.κ.: Αγγέλα Δήμου, HR Consultant KSM Human Resources Ελλάς ΑΕΠΑ, Μιχάλης Ζερβογιαννάκης, Managing Partner HBPO, σύμβουλος Up Hellas SA, Γιώργος Αντωνιάδης, Security Solutions & Services Manager INTRASOFT International SA, Δημήτρης Σερίφης, CEO Nelios.com, Στέλιος Στυπίδης, Sales Manager ENGIE Hellas AE, Κωνσταντίνος Καλογιάννης, Β2Β Sales Manager ΗΡΩΝ Θερμοηλεκτρική ΑΕ, Άγγελος Ματσούκας, Business Unit Manager ROLCO BIANIL AE και Γεώργιος Αγριτέλης, υποδιευθυντής Διευθύνσεως Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων.

Τέλος, η κα Έλενα Δέδε, Co-Founder & Business Developer woof club, που περιέγραψε τον ‘pet-friendly’ τουρισμό και την σημασία της προσαρμογής των μονάδων προς μια πιο φιλική αντιμετώπιση των κατοικιδίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024