Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Καταργούνται οι έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια για πτήσεις από Ελλάδα

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Απρίλιος 2018, 11:19

Οι συνοριακοί έλεγχοι είχαν εισαχθεί από τη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015 και η τελευταία παράτασή τους εκπνέει στις 12 Μαΐου.


Με επιστολή του προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι έλεγχοι πέραν του εξαμήνου, που λήγει τυπικά στις 12 Μαΐου.

Την απόφαση χαιρέτισε ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος (και στο twitter), λέγοντας: “Χαιρετίζω την απόφαση των γερμανικών αρχών να σταματήσουν τους συστηματικούς συνοριακούς ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια των επιβατών που ταξιδεύουν από την Ελλάδα. Θέλω να συγχαρώ τις Γερμανικές και Ελληνικές αστυνομικές αρχές, καθώς αυτό επετεύχθη χάρη στη στενή μεταξύ τους συνεργασία. Θα έχω την ευκαιρία αύριο να συζητήσω τα επόμενα βήματα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Seehofer στο Βερολίνο”.

Αντίθετα με ό,τι αποφασίστηκε για την Ελλάδα, οι έλεγχοι παρατείνονται για άλλους 6 μήνες στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία. Σε δηλώσεις της, εκπρόσωπος του υπουργείου ανάφερε ότι από τους ελέγχους δεν προέκυψε σημαντική απόκλιση των παράτυπων εισόδων στη Γερμανία μέσω αεροπορικών πτήσεων από Ελλάδα, και κατά συνέπεια αίρονται οι συστηματικοί έλεγχοι. Αντ’αυτού, θα συνεχίσουν να γίνονται οι δειγματοληπτικοί και θα ενταθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα ελέγχου των συνόρων.

Οι συνοριακοί έλεγχοι, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, είχαν εισαχθεί από τη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015 και η τελευταία παράτασή τους εκπνέει στις 12 Μαΐου. Τον Νοέμβριο 2017, ο τότε Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maizière είχε δώσει εντολή για την επέκταση των ελέγχων και στις πτήσεις από την Ελλάδα, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες είσοδοι στη χώρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top