Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση της τουριστικής κίνησης για την Ισπανία

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Φεβρουάριος 2002, 00:00

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η Ισπανία<.> αποτελεί τον δεύτερο τουριστικό προορισμού στον κόσμο<...>

, αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό τουριστών που προσελκύει. Το 2000, 74.400.000 επισκέπτες προτίμησαν την Ιβηρική Χερσόνησο για τις διακοπές τους, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση κατά 3,3% σε σχέση με το 1999.

Σε εκδήλωση - workshop που πραγματοποίησε χθες ο Ισπανικός Οργανισμός Τουρισμού στην Αθήνα ο κ. Ignacio Vasallo, υπεύθυνος του Οργανισμού Τουρισμού της Ισπανίας στο Μιλάνο, ανέφερε ότι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ελλάδα προς την Ισπανία θα πρέπει να συνοδευτεί και από αύξηση του ρεύματος από την Ισπανία προς την Ελλάδα. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Την Ελλάδα επισκέπτονται 140.000 Ισπανοί, ενώ την Ισπανία αρκετά λιγότεροι Έλληνες. Στόχος του Οργανισμού Τουρισμού της Ισπανίας είναι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών. Μεταξύ των ενεργειών που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πραγματοποίηση του παραπάνω workshop που σήμερα θα γίνει και στην Θεσσαλονίκη. Πριν από 2 χρόνια είχε διοργανωθεί άλλο ένα παρόμοιο workshop του οποίου τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.

Ο κ. Antonio Medina γενικός διευθυντής της

Iberia<.>

Ελλάδος δήλωσε ότι το σλόγκαν της εταιρίας 'εμείς δίνουμε φτερά στα όνειρα σας' θέλει να συνεχίσει να υφίσταται και να συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή την χρονιά η Iberia συμπληρώνει τα 75 χρόνια και όπως ανακοίνωσε ο κ. Medina στόχος της εταιρίας είναι το δεύτερο δρομολόγιο την εβδομάδα μεταξύ Αθήνας και Μαδρίτης, που τέθηκε σε ισχύ το καλοκαίρι του 2001, να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά παρά την κρίση στον κλάδο των αερομεταφορών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top