Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Άνοιξε τις πύλες της η 21η έκθεση Ταξίδι 2018 στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Απρίλιος 2018, 17:31

Το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό ανήλθαν στις 304.437 παραμένοντας στα ίδια υψηλά επίπεδα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Η 21η έκθεση Ταξίδι 2018 άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες της σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. Βασίλης Σταματάρης είπε ότι στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα, οργανισμοί ταξιδίων, αεροπορικές εταιρείες, περιφερειακοί τουριστικοί οργανισμοί της Κύπρου και της Ελλάδας, και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων. Φέτος, είπε ο κ. Σταματάρης τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.

Αναφορικά με τον εισερχόμενο τουρισμό ο κ. Σταματάρης είπε ότι για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2018, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 369.438 σε σύγκριση με 285.693 την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 29.3%, αλλά και ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Αναφορικά με τον εξερχόμενο τουρισμό, ο πρόεδρος του ACTA είπε ότι το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό ανήλθαν στις 304.437 παραμένοντας στα ίδια υψηλά επίπεδα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

“Τα πιο πάνω αποτελέσματα”, συνέχισε ο κ. Σταματάρης, “αποδεικνύουν ότι η ροή των τουριστών από και προς την Κύπρο συνεχίζεται κανονικά και ότι η χώρα μας δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά από την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία”. “Η Κύπρος”, πρόσθεσε “είναι έτοιμη να υποδεχτεί εκατομμύρια τουρίστες και να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ στις αφίξεις”.

Στο τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος του ACTA ευχαρίστησε τους χορηγούς Επικοινωνίας της έκθεσης, το περιοδικό “Down Town”, το ραδιόφωνο ACTIVE και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ Κύπρου για τη βοήθεια και τη στήριξη τους στη διοργάνωση και προβολή της έκθεσης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κύπρο κ. Θεόδωρος Θαλασσινός δήλωσε ότι η αγάπη και ο θαυμασμός των Κυπρίων ταξιδιωτών για την Ελλάδα αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται μέσα από τους αριθμούς, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, καθ’όλη την διάρκεια του 2017 ταξίδεψαν στην Ελλάδα 538.000 Κύπριοι.

“Οι Κύπριοι ταξιδιώτες”, συνέχισε ο κ. Θαλασσινός, “ακολουθούν στις προτιμήσεις τους το κλασσικό τουριστικό προϊόν ‘Ήλιος & Θάλασσα’, σε συνδυασμό με αγορές καταναλωτικών προϊόντων, τουρισμό  πόλεων Σαββατοκύριακου, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, κρουαζιέρες σε συνδυασμό με θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, αθλητικό τουρισμό, γαστρονομία και ιαματικό – θεραπευτικό τουρισμό και δοκιμάζουν την τύχη τους με τακτικές επισκέψεις στα καζίνο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top