Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός υγείας

Ο τουρισμός υγείας είναι ένα ώριμο προϊόν με σημαντικές προοπτικές

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Απρίλιος 2018, 10:08

Συνάντηση εργασίας της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη και το Δ.Σ. της ΕΛΙΤΟΥΡ, για το σχέδιο δράσης στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια του τουρισμού υγείας.


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Συμβουλίου Ελληνικού Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, του εθνικού φορέα που προέκυψε μέσα από τη συνένωση των δομών τουρισμού υγείας στην Ελλάδα.

Η υπουργός συνεχάρη τον κ. Πατούλη, πρόεδρο του ΕΛΙΤΟΥΡ και επίσης πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους, και τους ευχήθηκε καλή θητεία.

Σε εφαρμογή της εθνικής και περιφερειακής στρατηγικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της οργανωμένης ανάπτυξης των θεματικών τουριστικών προϊόντων, το Υπουργείο Τουρισμού δίνει έμφαση στην άμεση και δυναμική προώθηση του τουρισμού υγείας, που αποτελεί ένα ώριμο προϊόν με σημαντικές προοπτικές.

Η κα Κουντουρά ενημέρωσε για το σύνολο των ενεργειών του Υπουργείου Τουρισμού στην κατεύθυνση να δημιουργηθεί σύγχρονο και ολοκληρωμένο πλαίσιο για το τουρισμό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την εξάλειψη των παθογενειών του παρελθόντος στο νομοθετικό πλαίσιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι άξονες εφαρμογής ενιαίου σχεδίου εξωστρέφειας, στηριζόμενου στην εθνική στρατηγική στόχευση, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, και με κοινό πλαίσιο συντονισμένων δράσεων με το ΕΛΙΤΟΥΡ ανά ξένη αγορά- στόχο, με βάση την ετοιμότητα και ωριμότητα που παρουσιάζουν συγκεκριμένοι τομείς και προϊόντα ιατρικού τουρισμού, ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας τις προδιαγραφές βάσει των σύγχρονων διεθνών προτύπων και με βάση τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας (σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες , άρτια καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό με διεθνή καταξίωση και αναγνωρισιμότητα, ανταγωνιστικό κόστος κα).

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Το ΕΛΙΤΟΥΡ εκπροσώπησαν επίσης ο γενικός γραμματέας κ. Πέτρος Μαμαλάκης, τα μέλη του Δ.Σ και τομεάρχες, κ.κ. Κωνσταντίνος Πάντος, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Νικόλαος Κουβελάς, πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, δρ. Χριστόφορος Τζερμιάς, Πάρις Κοκορότσικος, ο καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας και πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και εκπρόσωποι ιατρικών ομίλων και θεραπευτηρίων που μετέχουν στον φορέα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top