Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυμφωνία Philippine Airlines – Amadeus ριζική για μεταμόρφωση των τεχνολογικών της συστημάτων
Αεροπορικές εταιρείες

Συμφωνία Philippine Airlines – Amadeus ριζική για μεταμόρφωση των τεχνολογικών της συστημάτων

Η Philippine Airlines θα υιοθετήσει την πλήρη έκδοση της Amadeus Altea Suite, ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Εξυπηρέτησης Επιβατών που επιδιώκει τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση των βασικών διαδικασιών της PAL.

Η Philippine Airlines (PAL) έλαβε μόλις πρόσφατα τη διάκριση 4αστέρων από το Skytrax και ήδη επικεντρώνεται στην απόκτηση του 5ου της αστεριού. “Θέλουμε η Philippine Airlines να ανταγωνίζεται ευθέως τις καλύτερες αεροπορικές του κόσμου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη διάκριση 4αστέρων που λάβαμε πρόσφατα, μια διάκριση που αποτελεί σημείο έμπνευσης για να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά. Σκοπός μας είναι να αντιπροσωπεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις Φιλιππίνες και να δείξουμε τα καλύτερα στοιχεία μας σε όλο τον κόσμο. Ο επόμενος στόχος μας είναι να αποκτήσουμε το 5ο μας αστέρι μέχρι το 2020”, σχολίασε ο Jaime J. Bautista, πρόεδρος και COO της Philippine Airlines.  

Μαζί με το στόχο της να αναβαθμίσει και να κάνει πιο καινοτόμα τα προϊόντα και τα συστήματά της, η Philippine Airlines έχει υπογράψει μια συμφωνία ορόσημο με την Amadeus, η οποία πρόκειται να μεταμορφώσει ριζικά τα τεχνολογικά συστήματα της αεροπορικής εταιρείας. Η Philippine Airlines θα υιοθετήσει την πλήρη έκδοση της Amadeus Altea Suite, ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Εξυπηρέτησης Επιβατών που επιδιώκει τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση των βασικών διαδικασιών της PAL, όπως τις κρατήσεις, το inventory, τον έλεγχο αναχωρήσεων και την διαχείριση πτήσεων. Αυτός ο μετασχηματισμός σημαίνει ότι οι πελάτες της αεροπορικής εταιρείας θα απολαμβάνουν μια πιο ομαλή εμπειρία, που θα ξεκινά από την κράτηση και θα ολοκληρώνεται με την επιβίβαση στο αεροσκάφος.

Ο κ. Bautista πρόσθεσε: “Η Philippine Airlines θα πρέπει να προσφέρει μια ταξιδιωτική εμπειρία που να αντιπροσωπεύει απόλυτα τις Φιλιππίνες και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για τους ανθρώπους μας. Επεκτείνουμε και εκσυγχρονίζουμε το στόλο μας, ανακοινώνουμε νέα δρομολόγια, αλλά, το κυριότερο, αναβαθμίζουμε το επίπεδο της εξυπηρέτησης των πελατών μας. Χρειαζόμαστε τεχνολογία που θα στηρίξει ικανοποιητικά τις φιλοδοξίες μας, αλλά επίσης και έναν συνεργάτη με τον οποίο θα μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Έτσι, έπειτα από μια εντατική διαδικασία αξιολόγησης, επιλέξαμε την Amadeus, την τεχνολογία και τους ανθρώπους της”.

Τα συστήματα εξυπηρέτησης πελατών των αεροπορικών εταιρειών είναι ιδιαίτερα περίπλοκες πλατφόρμες καίριας σημασίας που συνθέτουν την ραχοκοκαλιά της εταιρείας. Η Amadeus Altea Suite είναι ένα τεχνολογικό σύστημα επόμενης γενιάς για αεροπορικές εταιρείες, το οποίο, με την εφαρμογή του θα βοηθήσει τη PAL να ενισχύσει την εμπειρία για τους πελάτες της, παρέχοντας περισσότερο ολοκληρωμένη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, να αναπτύξει νέες δυνατότητες εσόδων και να βελτιώσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητά της. Τα απτά οφέλη από τη λύση περιλαμβάνουν το γρηγορότερο και απλούστερο check-in για τους ταξιδιώτες, τη δυνατότητα επανεξυπηρέτησης επιβατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πτήση τους μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, βελτιωμένη απόδοση στη ακρίβεια και συνεπή, αυτόματη εφαρμογή των προτιμήσεων του πελάτη σε κάθε touch point.

Η υιοθέτηση της λύσης Altea θα στηρίξει επίσης και τις φιλοδοξίες της Philippine Airlines να γίνει μέλος κάποιας αεροπορικής συμμαχίας. Περισσότερο από τα δύο τρίτα των μελών της συμμαχίας Star Alliance, τα τρία τέταρτα της συμμαχίας oneworld και τα μισά μέλη της συμμαχίας Skyteam χρησιμοποιούν ήδη την Altea. Ως μια community πλατφόρμα για τις αεροπορικές εταιρείες, η Altea προσφέρει υψηλότερα επίπεδα ενοποίησης μεταξύ των συνεργαζόμενων αεροπορικών εταιρειών, με real-time διαμοιρασμό της διαθεσιμότητας, των ναύλων και των πληροφοριών πελατών και κρατήσεων για να παρέχουν μια εναρμονισμένη εμπειρία για τον πελάτη σε όλες τις διαδικασίες της κάθε συμμαχίας.

Ο Cyril Tetaz, Executive Vice President,Airlines, Amadeus Asia Pacific δήλωσε: “Είναι ξεκάθαρο ότι η επιχειρηματική στρατηγική της Philippine Airlines βρίσκεται σε μια πορεία που θα της δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να εξυπηρετήσει το μέλλον των ταξιδιών, όπου οι πελάτες χρειάζονται να βρίσκονται, και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που πορευόμαστε μαζί της σε αυτό τον δρόμο. Δεσμευόμαστε για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της Philippine Airlines και ανυπομονούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να διασφαλίσουμε ότι η συμφωνία αυτή θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ταξιδιωτών. Καλωσορίζουμε εγκάρδια την Philippine Airlines στην κοινότητα Altea, μαζί με κορυφαίες αεροπορικές από όλο τον κόσμο, που εκτιμούν την ευελιξία και την πελατο-κεντρικότητα που απολαμβάνουν μέσα από την τεχνολογία της Amadeus”.

Έως το τέλος του 2017, 199 πελάτες είχαν συνάψει συμβόλαιο με ένα από τα επιμέρους κομμάτια του Amadeus Passenger Service Systems, είτε το Altéa ή το New Skies, και 195 από αυτές το είχαν ήδη ενσωματώσει στις λειτουργίες τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024