Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Τουρκία ανακάμπτει στον τουρισμό, με 40 εκατ. αφίξεις

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Απρίλιος 2018, 10:32

Η Τουρκία είναι ικανοποιημένη για την άφιξη 3 εκατ. ξένων επισκεπτών τους πρώτους δύο μήνες του 2018 κατά τη χειμερινή περίοδο. Η ζήτηση από τη γερμανική και τη ρωσική αγορά είναι πολύ θετική.


Η τουριστική βιομηχανία στην Τουρκία σημειώνει ταχεία ανάκαμψη το 2018, καθώς τα στοιχεία των προκρατήσεων, αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση από άλλες χώρες σημείωσαν για τη γειτονική χώρα τον αριθμό-ρεκόρ των 40 εκατ. επισκεπτών, με τα κέρδη να ανέρχονται σε περισσότερα από 30 δισ. δολ. για τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα.

Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσμενείς συνθήκες του παρελθόντος και είναι πολύ ελπιδοφόρος για τη φετινή χρονιά. Ο Erdogan ανέφερε ότι οι αρνητικές συνέπειες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 έχουν πλέον εκκαθαριστεί στην Τουρκία.

Η χώρα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άφιξη των 3 εκατ. ξένων επισκέπτες τους πρώτους δύο μήνες του 2018 κατά τη χειμερινή περίοδο. Η ζήτηση από την Γερμανία και τη Ρωσία είναι πολύ θετική. Η Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων ανακοίνωσε ότι λόγω της ευνοϊκής κατάστασης για ζήτηση από το εξωτερικό φέτος, ο τομέας αναμένει να καλωσορίσει 40 εκατ. τουρίστες, έναν αριθμό που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Η Τουρκία φιλοξένησε 36,8 εκατ. τουρίστες το 2014 και 36,3 εκατ. το 2015, αλλά ο αριθμός μειώθηκε απότομα σε 25,3 εκατ. το 2016 και στη συνέχεια αυξήθηκε και πάλι σε 32,4 εκατ. πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Huseyin Yayman δήλωσε ότι η Τουρκία είχε εισέλθει σε μια περίοδο στασιμότητας στον τομέα του τουρισμού μετά το ατυχές πραξικόπημα το 2016, αλλά ο τομέας ανέκαμψε το 2017.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τουρκία κατατάσσεται τέταρτη στον παγκόσμιο κατάλογο τουρισμού υγείας, όσον αφορά στον αριθμό των ασθενών που εξυπηρετεί, και τρίτη στα έσοδα από τον τουρισμό υγείας. Το 2017, η Τουρκία φιλοξένησε 750.000 τέτοιους τουρίστες, κερδίζοντας περίπου 1,7 δισ. δολ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top