Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Για πρώτη φορά το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού παρόν στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής του WTTC

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Απρίλιος 2018, 16:12

Ο κ. Γιώργος Τζιάλλας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Gustavo Santos, τον πρόεδρο του Τουριστικού Επιμελητηρίου Αργεντινής Aldo Elias και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Αργεντινής Μario Ijelman, για τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Αργεντινή.


Το Υπουργείο Τουρισμού για πρώτη φορά συμμετείχε στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού WTTC, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς συναντήσεις στον τουρισμό.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας μετά από πρόσκληση του Συμβουλίου εκπροσώπησε το υπουργείο στις εργασίες της Συνόδου του WTTC στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και πραγματοποίησε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους ξένων χωρών και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.

Με την πρόεδρο του WTTC Gloria Guevara συζήτησαν για τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία και τις προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη. Ο κ. Τζιάλλας την ενημέρωσε για την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική με στόχο 365 ημέρες το χρόνο τουρισμό στην Ελλάδα, και τη συνεργασία στην υλοποίησή της με το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων και τον ιδιωτικό τομέα.

Με την υφυπουργό Τουρισμού της Πορτογαλίας Ana Godinho συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν πόρους για τον τουρισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά το σχεδιασμό και τη διαπραγμάτευση για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τζιάλλας είχε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Gustavo Santos, τον πρόεδρο του Τουριστικού Επιμελητηρίου Αργεντινής Aldo Elias και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Αργεντινής Μario Ijelman, για τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Αργεντινή.

Eπίσης, παρουσία του πρέσβη κ. Δημήτρη Ζεβελάκη και του κ. Αλέξανδρου Οικονόμου, εμπορικού ακόλουθου, συναντήθηκε με τους κ.κ. Γιώργο Χρυσανθακόπουλο αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Αργεντινής και Γιώργο Σουβατζή, γραμματέα.

Τέλος, ο κ. Τζιάλλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διάσημο σκηνοθέτη Francis Ford Coppola, ο οποίος συμμετείχε στη Σύνοδο του WTTC με την ιδιότητα του ξενοδόχου που επενδύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την επιτυχία της στην ανάπτυξη του τουρισμού.Στη φωτογραφία, η πρόεδρος του WTTC Gloria Guevara με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top