Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Μεγάλη μείωση των Αμερικανών τουριστών στην Κούβα λόγω περιορισμών της κυβέρνησης Trump

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Απρίλιος 2018, 09:31

Η κουβανική κυβέρνηση ελπίζει πάντως ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών θα αγγίξει τα 5 εκατομμύρια φέτος, δήλωσε ο Bernal. Το 2017 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 16,2%, στο ρεκόρ των 4,7 εκατ. αφίξεων.


Η απότομη μείωση των επισκεπτών από τις ΗΠΑ στην Κούβα, έπειτα από την επιβολή εκ νέου αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών που αποφάσισε ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, συνέβαλε στη συρρίκνωση κατά 7% των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό στο νησί της Καραϊβικής το α’ τρίμηνο του 2018, κατά επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στην Αβάνα χθες.

Οι αμερικανικοί περιορισμοί και μια ταξιδιωτική οδηγία για το νησί υπό κομμουνιστική κυβέρνηση ήταν η αιτία του χαμηλότερου αριθμού αφίξεων επισκεπτών από τις ΗΠΑ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017, σημείωσε ο Michel Bernal, εμπορικός διευθυντής του Υπουργείου Τουρισμού της Κούβας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αβάνα. Άλλο ένα πρόβλημα το οποίο έπληξε τον τομέα του τουρισμού στην Κούβα ήταν οι αδικαιολόγητες ανησυχίες για τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας Irma τον περασμένο Σεπτέμβριο, πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι τουριστικές εγκαταστάσεις και υποδομές έχουν αποκατασταθεί εδώ και καιρό.

“Το σύνολο των επισκεπτών από τις ΗΠΑ είναι μόλις το 56,6% αυτού που ήταν το 2017”, είναι ο Bernal. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε το ποσοστό της μείωσης του συνόλου των ξένων τουριστών χωριστά, επικαλούμενο τις αρχές.

Οι αυξημένες αφίξεις Αμερικανών στην Αβάνα βοηθούνται από την ραγδαία ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, με πολλούς Κουβανούς να σπεύδουν να ανοίξουν ξενοδοχεία B&B και εστιατόρια.

Η κουβανική κυβέρνηση ελπίζει πάντως ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών θα αγγίξει τα 5 εκατομμύρια φέτος, δήλωσε ο Bernal. Το 2017 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 16,2%, στο ρεκόρ των 4,7 εκατ. αφίξεων. Άλλες κορυφαίες αγορές για τη χώρα είναι η Ρωσία και το Μεξικό, με αύξηση 32 και 23% αντίστοιχα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top