Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός πολυτελείας

Virtuoso: Η Ελλάδα πρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών πολυτελείας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Απρίλιος 2018, 10:05

Αναδυόμενη από την οικονομική κρίηση των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός αυτού του καλοκαιριού, λόγω συσσωρευμένης ζήτησης. Ο συνδυασμός αρχαίων αξιοθέατων και εκπληκτικών τοπίων καλεί τους ταξιδιώτες να επιστρέψουν φέτος στη χώρα, αναφέρει η έρευνα της Virtuoso.


Το διεθνές ταξιδιωτικό δίκτυο πολυτελούς τουρισμού Virtuoso, γνωστό για προβλέψεις του όσον αφορά στις νέες τουριστικές τάσεις, ανέλυσε δεδομένα που διαθέτει από συναλλαγές ύψους 40,7 δισ. δολ., για να ανακαλύψει τους προορισμούς που προτιμούν περισσότερο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους οι ταξιδιώτες πολυτελείας, καθώς επίσης και τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές στον κόσμο, μεταξύ των ίδιων ταξιδιωτών. Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες, η κατάταξη των πιο περιζήτητων περιοχών εμφανίζει αξιοσημειωτη ποικιλία, με προορισμούς που ανακάμπτουν, καθώς και άλλους που αρχίζουν να επιδεικνύουν τώρα άνοδο.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές, βάσει μελλοντικών κρατήσεων
1. Ηνωμένο Βασίλειο
2. Ιταλία
3. Καναδάς
4. Γαλλία
5. Νότια Αφρική
6. Ελλάδα
7. Γερμανία
8. Ολλανδία
9. Ιρλανδία
10. Ισπανία

Η Ευρώπη παραμένει διαχρονικά δημοφιλής για καλοκαιρινά ταξίδια, με οκτώ χώρες να καταλαμβάνουν τις θέσεις μέσα στις κορυφαίες δέκα. Το μείγμα αξιοθέατων, πολυτελών καταλυμάτων και διακριτικών πολιτισμών που προσφέρει προσελκύει όλους τους τύπους ταξιδιωτών, από οικογένειες μέχρι νεόνυμφους και λάτρεις της τέχνης -ακόμη και της μαγειρικής. Η τεράστια άνοδος της κρουαζιέρας σε ποταμούς έχει ενισχύσει τη δημοτικότητα κάποιων χωρών όπως η Γερμανία, ανοίγοντας έτσι την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν και τα πιο απομακρυσμένα χωριά της χώρας. Η Ολλανδία προσελκύει ταξιδιώτες με την ομορφιά, τη γοητεία και την ιστορία της. Ο Καναδάς, χάρη στις ζωντανές πόλεις του, την πανέμορφη φύση και την εγγύτητα στις ΗΠΑ, είναι ήδη γνωστός ως προορισμός κατάλληλος για περιπέτεια και οικογενειακό ταξίδι, προσελκύοντας παράλληλα και τουρίστες για τις τέχνες και τις μαγειρικές εμπειρίες που προσφέρει σε τοποθεσίες όπως το cape Town.

Virtuoso Hot 10 - Οι χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης σε ετήσιες κρατήσεις
1. Ελλάδα
2. Πολωνία
3. Δομινικανή Δημοκρατία
4. Νέα Ζηλανδία
5. Ζάμπια
6. Μαρόκο
7. Turks and Caicos Islands
8. St. Lucia
9. Βιετνάμ
10. Αίγυπτος

“Αναδυόμενη από την οικονομική κρίηση των τελευταίων χρόνων, η Ελλάδα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός αυτού του καλοκαιριού, λόγω συσσωρευμένης ζήτησης. Ο συνδυασμός αρχαίων αξιοθέατων και εκπληκτικών τοπίων καλεί τους ταξιδιώτες να επιστρέψουν φέτος στη χώρα”, αναφέρει η έρευνα. Η Πολωνία βλέπει επίσης άνοδο στα πολυτελή ταξίδια, καθώς προσφέρει επισης ιστορία όπως όλη η υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά σε καλύτερες τιμές και λιγότερα τουριστικά αξιοθέατα. Όσοι αναζητούν τον επόμενο μεγάλο προορισμό για σαφάρι στρέφονται στη Ζάμπια, η οποία διαθέτει ποικίλες εμπειρίες, σε συνδυασμό με τις νέες υποδομές που έχει φτιάξει για τον τουρισμό πολυτελείας. Οι ταξιδιώτες που θέλουν να ξεφύγουν από τους γρήγορους ρυθμούς των μεγαλουπόλεων, στρέφονται προς μεγάλα νησιά, όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, τα Turks and Caicos Islands και η St. Lucia στην Καραϊβική, τα οποία είχαν ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις από τους τυφώνες του Σεπτεμβρίου του 2017, που ξέσπασαν στην περιοχή.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα προέρχονται από τα μέλη των ταξιδιωτικών πρακτορείων των ΗΠΑ και του Καναδά της Virtuoso και αφορούν σε μελλοντικά ταξίδια για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2018.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top