Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Ο εξερχόμενος τουρισμός παραμένει ισχυρός για παραδοσιακές και αναδυόμενες αγορές το 2017

Άγγελος Ρεστάνης - 26 Απρίλιος 2018, 13:32

Τόσο οι αναδυόμενες όσο και οι ανεπτυγμένες οικονομίες ήταν αυτές που τροφότησαν την άνοδο του εξερχόμενου τουρισμού για το 2017, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων οι πολίτες δαπάνησαν περισσότερα από 12 δισ. δολ. για ταξίδια στο εξωτερικό.


Σχεδόν όλες οι αγορές-πηγές ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά στις τουριστικές τους δαπάνες το 2017, πράγμα που φανερώνει τη συνεχιζόμενη έντονη ζήτηση για διεθνή τουρισμό σε όλο τον κόσμο. Τόσο οι αναδυόμενες όσο και οι μεγάλες αγορές βοήθησαν στην ανάπτυξη της γενικής παγκόσμιας οικονομίας, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων οι πολίτες δαπάνησαν περισσότερα από 12 δισ. δολ. για ταξίδια στο εξωτερικό. Η Κίνα δαπάνησε περισσότερα από 8 δισ. δολ., εδραιώνοντας την ηγετική της θέση ως η χώρα με τις περισσότερες δαπάνες στον κόσμο. Η Ρωσία ξεπέρασε τα 7 δισ. δολ. και η Βραζιλία τα 5 δισ. δολ., όπου αμφότερες αγορές έδειξαν να ανακάμπτουν από τα ασθενέστερα ποσοστά που σημείωναν τα προηγούμενα χρόνια. Οι έντονες τουριστικές δαπάνες αντικατοπτρίζουν την καλύτερη συνδεσιμότητα που υπάρχει πλέον, την διευκόλυνση στο ζήτημα των θεωρήσεων και την ανάκαμψη της οικονομίας παγκοσμίως.

Οι κορυφαίες 25 αγορές σημείωσαν υψηλότερες δαπάνες στον κλάδο του διεθνή τουρισμού το 2017, όπως τονίζεται στο τελευταίο Διεθνές Τουριστικό Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Η Κίνα ενίσχυσε την ηγετική της θέση ως η χώρα με τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό το 2017 με 258 δισ. δολ. (+5% σε τοπικό νόμισμα).

Οι υπόλοιπες τρεις οικονομίες του BRIC αύξησαν επίσης σημαντικά τις δαπάνες τους το 2017. Η Ρωσία (+13%) ανέκαμψε μετά από λίγα χρόνια πτώσης, φθάνοντας τα 31 δισ. δολ., ανεβαίνοντας τρεις θέσεις για να επανέλθει στην πρώτη δεκάδα με την 8η θέση. Η Βραζιλία (+20%) ανέκαμψε επίσης και ανέβηκε οκτώ θέσεις φτάνοντας την 16η, με δαπάνες ύψους 19 δισ δολ. Η Ινδία συνέχισε την άνοδο της με 9%, φτάνοντας τα 18 δισ. δολ. και ανέβηκε τέσσερις θέσεις στην κατάταξη, κατακτώντας την 17η στη σχετική λίστα.

Οι μεγάλες οικονομίες απέδωσαν επίσης δυναμικά το 2017, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (+9%), της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες δαπάνησαν 12 δισ. δολ. περισσότερα το 2017 για διεθνή ταξίδια, φτάνοντας συνολικά τα 135 δισ. δολ. Οι δαπάνες από τη Γερμανία (3η μεγαλύτερη αγορά) και το Ηνωμένο Βασίλειο (4η) αυξήθηκαν αμφότερες στά 3% και από τη Γαλλία (5η) με 1%.

Η Αυστραλία (6η) σημείωσε αύξηση 7% και ο Καναδάς (7ος) κατά 9%. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Δημοκρατία της Κορέας (9η) όπου οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 9% και η Ιταλία (10η) όπου εκεί σημειώθηκε άνοδος κατά 6%.

Πέραν των πρώτων δέκα, οι τουριστικές δαπάνες αυξήθηκαν επίσης κυρίως στη Σουηδία (+14%) και στην Ισπανία (+12%).

Αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα στον εξερχόμενο τουρισμό είναι λογικά αν αναλογιστεί κανείς την ταυτόχρονη αύξηση κατά 7% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις που σημειώθηκαν το 2017. Η ζήτηση για ταξίδια ήταν ιδιαίτερα υψηλή στην Ευρώπη, όπου οι αφίξεις βρίσκονταν σε άνοδο κατά 8% πέρυσι.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top