Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠοιότητα στη μαζικότητα είναι το θέμα του 3ου Συνεδρίου Τουρισμού που γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Συνέδρια

Ποιότητα στη μαζικότητα είναι το θέμα του 3ου Συνεδρίου Τουρισμού που γίνεται στη Θεσσαλονίκη

Αναμένεται να συμμετάσχουν αρκετές εκατοντάδες σύνεδροι (επιχειρηματίες, μέλη των πέντε Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι του τουριστικού και τραπεζικού κλάδου και στελέχη της αρμόδιας διοικητικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας).

Πέντε διμερή Επιμελητήρια (Ελληνο-Αμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό και Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) διοργανώνουν το 3ο Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο “Ποιότητα στη Μαζικότητα; Η Συνταγή της Επιτυχίας” στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 10 Μαΐου.

Φέτος, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, αναμένεται να συμμετάσχουν αρκετές εκατοντάδες σύνεδροι: επιχειρηματίες, μέλη των πέντε Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι του τουριστικού και τραπεζικού κλάδου, σύμβουλοι, τοπικοί φορείς, ακαδημαϊκοί, σπουδαστές και στελέχη της αρμόδιας διοικητικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Στην 1η ενότητα του συνεδρίου με τίτλο “Ανθρώπινο Δυναμικό: η πιο σίγουρη επένδυση”, θα συμμετάσχουν με ομιλία τους οι κ.κ. Ξένη Γερνά, διευθύντρια Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Τουρισμού (“Η σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στην εθνική ανάπτυξη”), Ανέστης Αναστασίου, συντονιστής Προγραμμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας, ACT – American College of Thessaloniki (“Η έρευνα ικανοποίησης πελατών ως μοχλός της ποιότητας”), Λία Ζαμπέτογλου, διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (“Συνδέοντας τον τουρισμό με τους ανθρώπους”) και Χρήστος Παπαχριστοδούλου, υπεύθυνος εκπαίδευσης, επικοινωνίας και διδασκαλίας, πρόγραμμα Mendi, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας (“Διττή εκπαίδευση πρόγραμμα MENDI”).

Η 2η ενότητα έχει ως θέμα “Οι υποδομές ως θεμέλιο της τουριστικής ανάπτυξης” και συμμετέχουν οι κ.κ. Γιώργος Τζιάλλας, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού (“Επενδύσεις και υποδομές στον ελληνικό τουρισμό”), Γιάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (“Η συνεισφορά των έργων και των υποδομών στην τουριστική ανάπτυξη”), Σωτήρης Θεοφάνης, πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (“Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η τουριστική ανάπτυξη. Προκλήσεις και προοπτικές”), Βλάσης Σφυρόερας, διευθυντής Έργων, Hill International (“Οι επιδράσεις από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ”) και Γιώργος Δρακόπουλος, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, tourism generis (“Πολιτική υποδομών για τον τουρισμό και τουριστική πολιτική για τις υποδομές”).

Κατά την 3η ενότητα “Σχεδιασμός και εξοπλισμός σύγχρονων τουριστικών μονάδων”, θα μιλήσουν οι κ.κ. Πέτρος Δρανιάς, διευθύνων σύμβουλος, Vimar Hellas (“Πρότυπα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και σύγχρονες εφαρμογές”), Ηλίας Μαστρομηνάς, ιδρυτής, Mastrominas ARChitecture (“Η αρχιτεκτονική ως μοχλός ανάπτυξης τουριστικών επενδύσεων υψηλής απόδοσης”) και Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, μέλος Δ.Σ., ASHRAE Hellenic Chapter (“ASHRAE – Οδηγώντας την αειφορία στα κτίρια“).

Τέλος, στην 4η εντότητα με τίτλο “Τεχνολογία και τεχνογνωσία : οι έξυπνες λύσεις του αύριο” συμμετέχουν οι κ.κ. Δήμητρα Βοζίκη, προϊσταμένη, Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας (“Τουρισμός και start-ups – τάσεις και εξελίξεις: το παράδειγμα της γαλλικής αγοράς”), Ξενοφών Πετρόπουλος, διευθυντής, HTL Υπηρεσίες, Crowe SOL (“Επαναπροσδιορίζοντας την πολυτέλεια στον τομέα της φιλοξενίας”) και Γιώργος Πιλπιλίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Hopwave (“Travel Tech Καινοτομία: το επόμενο βήμα”).

Το συνέδριο θα κλείσει με κεντρική ομλία του κ. Τζιάλλα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024