Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
OTAs

Η ΕΕ κινείται για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών πρακτικών των ΟΤΑ

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Απρίλιος 2018, 11:46

Η πρόταση της ΕΕ θα παρέχει σε επιχειρήσεις το δικαίωμα να μηνύσουν συλλογικά τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εάν δεν τηρούν τους νέους κανόνες σχετικά με την απαγόρευση των διακρίσεων και την τήρηση διαφάνειας.


Τεχνολογικοι κολοσσοί, όπως η Google, η Apple και η Amazon, θα έρθουν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με κάποιους κανόνες, που θα εξετάζουν τις εμπορικές τους σχέσεις με μικρότερες επιχειρήσεις, σύμφωνα με ένα νέο νόμο που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι νέοι κανονισμοί θα στοχεύσουν συγκεκριμένα σε ιστοσελίδες κρατήσεων ξενοδοχείων, όπως η Expedia και η Booking.com, απαιτώντας να είναι πιο διαφανείς σχετικά με τον τρόπο ταξινόμησης των αποτελεσμάτων αναζήτησής τους και να επεξηγούν γιατί αφαιρούν κάποιες από τις υπηρεσίες τους.

Η πρόταση αυτή θα παρέχει επίσης σε επιχειρήσεις το δικαίωμα να μηνύσουν συλλογικά τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εάν δεν τηρούν τους νέους κανόνες σχετικά με την απαγόρευση των διακρίσεων και την τήρηση διαφάνειας.

Οι πλατφόρμες θα πρέπει επίσης να αναγράφουν στους όρους και τις συνθήκες τους κάθε διαφορετική μεταχείριση που παρέχουν στις δικές τους υπηρεσίες έναντι εκείνων που προσφέρουν άλλες επιχειρήσεις.

Οι πλατφόρμες και οι μηχανές αναζήτησης είναι σημαντικοί δίαυλοι για να προσεγγίσουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τους καταναλωτές, αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και, ως εκ τούτου, βλάπτουν τους χρήστες τους”, δήλωσε η Mariya Gabriel, Επίτροπος της ΕΕ για την ψηφιακή οικονομία. “Κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα με σαφείς κανόνες για τη διαφάνεια, την αποτελεσματική διευθέτηση των διαφορών και την έναρξη ενός παρατηρητηρίου για την λεπτομερέστερη ανάλυση των πρακτικών των online πλατφορμών”.

Η CCIA (Computer & Communications Industry Association), η οποία εκπροσωπεί την Google, την Amazon και την eBay, δήλωσε ότι οι online πλατφόρμες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τους “business” χρήστες τους, επειδή αυτό είναι για το δικό τους συμφέρον. “Δεν υπάρχουν στοιχεία για κάποιο συστημικό πρόβλημα που να δικαιολογούν κάποια ρύθμιση μέσω του ισχυρότερου νομοθετικού μέσου που διαθέτει η ΕΕ. Μια πιο ευέλικτη προσέγγιση και όχι ένας ογκώδης κανονισμός που θα ταιριάζει σε όλα τα μεγέθη θα ήταν πιο ευνοϊκή για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας της Ευρώπης”, δήλωσε ο Jakob Kucharczyk, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ανταγωνισμού της CCIA.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top