Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ποδηλατικός τουρισμός

Στις Σέρρες ο Ευρωβουλευτής Michael Cramer για τα Δίκτυα Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 May 2018, 16:11

Ο Michael Cramer πρωτοστατεί στο ποδηλατικό κίνημα και στο πλαίσιο των προσπαθειών του αφενός για τη διάχυση της πληροφορίας που σχετίζεται με τον ποδηλατικό τουρισμό και αφετέρου για την ανίχνευση και κατ'επέκταση την ένταξη νέων ποδηλατικών διαδρομών στα ήδη υφιστάμενα δίκτυα, θα παράσχει πλήρη ενημέρωση.


Στις Σέρρες θα βρεθεί ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Michael Cramer προκειμένου να ενημερώσει για τα ”Δίκτυα ποδηλατικών διαδρομών Eurovelo”. Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιείται σήμερα το απόγευωμα στην αίθουσα “Κων/νος Καραμανλής” της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το Eurovelo (Δίκτυο Ποδηλατικών Διαδρομών), είναι ένα Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών, το οποίο έχει αναπτύξει 13 ποδηλατικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, που διασχίζουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Το συνολικό μήκος των διαδρομών είναι πάνω από 60.000 χλμ, από τα οποία περισσότερα από 20.000 χλμ. είναι σε λειτουργία.

Ο Michael Cramer πρωτοστατεί στο “ποδηλατικό κίνημα” και στο πλαίσιο των προσπαθειών του αφενός για τη διάχυση της πληροφορίας που σχετίζεται με τον ποδηλατικό τουρισμό και αφετέρου για την ανίχνευση και κατ’επέκταση την ένταξη νέων ποδηλατικών διαδρομών στα ήδη υφιστάμενα δίκτυα, θα παράσχει πλήρη ενημέρωση για:

α) τον ποδηλατικό τουρισμό και την υφιστάμενη επί του θέματος κατάσταση στην Ευρώπη
β) τα προαπαιτούμενα για να χαρακτηρισθεί μια διαδρομή ποδηλατική και να μπορέσει να ενταχθεί σε κάποιο δίκτυο
γ) την πρόθεσή του, μέσα από επιτόπια αυτοψία με τη συνδρομή τοπικών Φορέων, να πιστοποιήσει στην περιοχή μας την ύπαρξη ποδηλατικών διαδρομών, ή τη δημιουργία νέων ή τη βελτίωση ήδη υφισταμένων και την ένταξή τους σε Ευρωπαϊκό δίκτυο και συγκεκριμένα, στη βόρεια συνοριακή περιοχή του νομού μας, που θα συνεχίζεται στους όμορους νομούς της Δράμας, Ξάνθης κ.λπ.

Η επίσκεψη του επικεντρώνεται κυρίως στη διαδρομή 13 (Iron Curtain Trail – Σιδηρούν παραπέτασμα). Επιπλέον, εκτός από την παρουσίαση, θα γίνει ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης των ποδηλατικών διαδρομών στο βόρειο μέρος του νομού, κατάθεση προτάσεων, ανταλλαγή απόψεων, αναφορά σε δυσχέρειες, δυσκαμψίες, αγκυλώσεις, οικονομικό κόστος, διαδικασίες ένταξης σε δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών, προσδοκώμενα οφέλη για την περιοχή μας από την ένταξη κ.λπ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top