Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Αύξηση 7,7% του κύκλου εργασιών για την ΟΛΠ ΑΕ το 2017, στα 111,5 εκατ. ευρώ

Τατιάνα Ρόκου - 09 Μάιος 2018, 09:24

Κατά τους πρώτους μήνες του 2018 συνεχίζεται η ανοδική πορεία της εταιρείας με την πιο σημαντική αύξηση να σημειώνεται στο Car Terminal (+32 % στο transit και +23% στο εγχώριο φορτίο για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018).


Πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2017 της ΟΛΠ ΑΕ παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΠ ΑΕ Captain Fu Chengqiu, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Deputy CEO, του κ. Αθανάσιου Λιάγκου, μέλους του Δ.Σ και σύμβουλου Διοίκησης, του Tian Chao, General Manager - Financial Dept. και άλλων στελεχών της εταιρείας.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 111,5 εκατ. ευρώ, έναντι 103,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 7,7%. Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 21,2 εκατ. ευρώ, έναντι 11 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 92% και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6% σε 11,3 εκατ. ευρώ, έναντι 6,7 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της Εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ Captain Fu Chengqiu, “το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας Διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ ΑΕ και όλες οι επιχειρησιακές μονάδες θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα”.

Σημειώνεται ότι κατά τους πρώτους μήνες του 2018 συνεχίζεται η ανοδική πορεία της εταιρείας με την πιο σημαντική αύξηση να σημειώνεται στο Car Terminal (+32 % στο transit και +23% στο εγχώριο φορτίο για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018).

Επίσης αύξηση άνω του 10% παρουσιάζεται κατά την ίδια περίοδο και στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι οι προϋπάρχουσες δεξαμενές δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top