Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Ελλάδα κορυφαίος τουριστικός προορισμός 2018 σε Μεσόγειο και ΝΑ Ευρώπη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Μάιος 2018, 14:44

Ο διεθνής φορέας SACEN International βράβευσε την Ελλάδα ως την κορυφαία μεταξύ 18 χωρών.


Η Ελλάδα κέρδισε το επονομαζόμενο “Όσκαρ Τουρισμού” από το Διεθνές Κέντρο για την Προβολή και Ανάπτυξη της βιομηχανίας του Τουρισμού και της Eστίασης SACEN International και αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, για το 2018.

Ο διεθνής φορέας SACEN International ιδρύθηκε το 1957 και έχει έδρα το Βελιγράδι της Σερβίας. Τα τελευταία 17 χρόνια - με την έναρξη της θερινής περιόδου- απονέμει ετησίως τα “Όσκαρ του Τουρισμού” σε χώρες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η επιτροπή επιλέγει τους νικητές στις κατηγορίες: τουριστικός προορισμός, επαγγελματικός τουρισμός, πολιτιστικός προορισμός, τουριστικό πρακτορείο, γαστρονομικός τουρισμός, καλύτερη επιχείρηση στο χώρο της εστίασης, προσωπικότητα του έτους για τον Τουρισμό στην Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για τον σκοπό αυτό επισκέπτεται όλους τους αξιολογούμενους προορισμούς και επιχειρήσεις στις 18 χώρες που συμμετέχουν και συγκεκριμένα: Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Τυνησία, Μάλτα, Κύπρο, Ελλάδα και, φυσικά, τη Σερβία.

Το βραβείο για την Ελλάδα παρέλαβε η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Σερβίας κα Σοφία Λαζαρίδου στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην γραφική περιοχή του Βελιγραδίου, Skadarlija, στις 5 Μαΐου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top