Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Οι 540.000 και πλέον Κύπριοι τουρίστες στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν και τη νέα σεζόν

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Μάιος 2018, 10:22

Η Κύπρος παρουσιάζει ανάπτυξη της τάξεως του 3,7%, μετρά 847.000 κατοίκους με περίπου 20.500 ευρώ κατά κεφαλήν εισόδημα, στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής και συνεργασίας στον κλάδο του τουρισμού με την Ελλάδα.


Η πρώτη υπαίθρια έκθεση για την Ελλάδα “Greek Panorama” στην Λεμεσό της Κύπρου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο (5-6 Μαΐου) στο Παλιό Λιμάνι.

Η διοργάνωση παρουσίασε προτάσεις διακοπών για τους Κύπριους που αγαπούν την Ελλάδα, όπως και προορισμούς, ξενοδοχεία, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και τουριστικές υπηρεσίες. Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλάμβαναν μεταξύ άλλων ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, γευσιγνωσίες ελληνικών προϊόντων, διαγωνισμούς μαγειρικής, πολιτιστικά δρώμενα, πολλές εκπλήξεις και κληρώσεις για τους επισκέπτες.

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία οι 540.000 και πλέον επισκέπτες στη χώρα μας (2016) αναμένεται να αυξηθούν και για την επερχόμενη τουριστική σεζόν, όπως δηλώνουν εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων της Κύπρου.

Εκθέτες που συμμετείχαν στην διοργάνωση ήταν: ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), ο Δήμος Ρόδου, η Aegean Airlines, η Top Kinisis, η Louis Hotels, η Book Your Wedding Day.com, η MOPTIL, και η Cretan Bites. Η έκθεση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των ΣΕΤΕ, FedHATTA, ΞΕΕ και ΠΟΞ.  

Ο χώρος στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού έχει αναμορφωθεί πλήρως και αποτελεί πόλο έλξης της ευρύτερης περιοχής, αφού πλέον εντάσσεται στα επισκέψιμα σημεία της πόλης, όπως το πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο του κάστρου, και το εμπορικό κέντρο της παλιάς πόλης.

Παράλληλα με την Greek Panorama στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και το μεγαλύτερο Boat Show της Κύπρου με 20.000 και πλέον επισκέπτες.

Η Κύπρος παρουσιάζει ανάπτυξη της τάξεως του 3,7%, μετρά 847.000 κατοίκους με περίπου 20.500 ευρώ κατά κεφαλήν εισόδημα, στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής και συνεργασίας στον κλάδο του τουρισμού με την Ελλάδα.

Παράλληλα όμως και οι εξαγωγές της χώρας μας προς την Κύπρο, με συνολική αξία άνω των 1,6 δισ. ευρώ (2015) – δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελεί επίσης σημαντική αγορά και για την περαιτέρω προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κύπρος αποτελεί την 4η χώρα εξαγωγής για το ελληνικό κρασί. Σύμφωνα με την Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Κύπριους, ενώ αντίστοιχα θετικά στοιχεία καταγράφονται και για τον κλάδο των προϊόντων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top