Τελευταία νέα
ΑρχικήΕνίσχυση της χρηματοδότησης στον τουρισμό, στα ευρωπαϊκά προγράμματα ζητά το Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργείο Τουρισμού

Ενίσχυση της χρηματοδότησης στον τουρισμό, στα ευρωπαϊκά προγράμματα ζητά το Υπουργείο Τουρισμού

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς και με τον ύπατο πρόεδρο της AHEPA.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής την πρόεδρο της Επιτροπής Karima Delli, και συζήτησαν για τις υποστηρικτικές πολιτικές και τις προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Συμμετείχαν οι Ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής, κ.κ. Dieter-LeberKoch, Elzbieta Lukacijewska, Kosma Zlotowski, Ismail Ertug και Μιλτιάδης Κύρκος.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του τουρισμού ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την απασχόληση, που δίνει σημαντική ώθηση και σε άλλους παραγωγικούς τομείς στην Ελλάδα και συνολικά στην Ευρώπη. Ζήτησε από τους ευρωβουλευτές την υποστήριξή τους, ώστε ο τουρισμός να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επίσης και να υπάρξει πρόβλεψη για την ενίσχυση της χρηματοδότησης στον τομέα του τουρισμού στα ευρωπαϊκά προγράμματα κατά το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ για μετά το 2020.

Επίσης η κα Κουντουρά ενημέρωσε αναλυτικά για την υλοποιούμενη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική που έχει οδηγήσει στην αύξηση κατά 25% του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας τα τρία τελευταία χρόνια και στη διαρκή άνοδο σε όλα τα τουριστικά μεγέθη.

Στη συνάντηση τονίστηκε ο ρόλος των μεταφορών και η άρρηκτη σχέση τους με τον τουρισμό. Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα της αεροπορικής συνδεσιμότητας και των απευθείας πτήσεων, ως “κλειδί” για την ανάπτυξη του τουρισμού. Η κα Κουντουρά επισήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού επιδίωξε μέσα από διαρκείς διαπραγματεύσεις με τους τουριστικούς- ταξιδιωτικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρίες την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, των πτητικών προγραμμάτων και της διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα την αύξηση του τουριστικού ρεύματος συνολικά, και την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών.

Επίσης, τέθηκαν τα ζητήματα θαλάσσιας διασύνδεσης των νησιών, λόγω του ιδιαίτερου πολυνησιωτικού χαρακτήρα της Ελλάδας, και ειδικά για τα νησιά που δεν έχουν αεροδρόμιο, όπως επίσης και τα θέματα  των γενικότερων υποδομών, με στόχο την υποστήριξη της τουριστικής κίνησης. Επιπλέον συζητήθηκαν οι υλοποιούμενες πολιτικές για τον τουρισμό σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Η κα Κουντουρά ενημέρωσε για την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, που αποτέλεσε έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες της τουριστικής πολιτικής, με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ενημέρωσε επίσης ότι στις 22 Μαΐου θα συμμετέχει και θα μιλήσει σε ημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο για τον τουρισμό, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον στη Νότια Ευρώπη.

Επίσης, το 2021 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης American Hellenic Educational Progressive Association AHEPA, για το οποίο έχει υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης με το Υπουργείο Τουρισμού. Η σημαντική αυτή διοργάνωση συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση της κας Κουντουρά με τον ύπατο πρόεδρο της AHEPA Carl Hollister και πολυμελους αντιπροσωπείας κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Hollister, το ετήσιο συνέδριο της AHEPA στην Ελλάδα συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναμένεται σημαντική συμμετοχή  συνέδρων και συνοδών, και στο διάστημα που μεσολαβεί θα υπάρξει εντατική πρώθηση και προβολή της διοργάνωσης και της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Ευχαρίστησε την υπουργό Τουρισμού για την συμβολή της στην πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης στην Ελλάδα, και την προσκάλεσε να συμμετάσχει στο φετινό ετήσιο συνέδριό τους, που πραγματοποιείται στο Atlantic City, για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με την AHEPA και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της για την επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου  στη χώρα μας το 2021.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024