Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Σχεδόν 10 εκατ. Βρετανοί τουρίστες ταξιδεύουν χωρίς ασφάλιση

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Μάιος 2018, 15:35

Ο ABTA αναφέρει ότι οι Βρετανοί δεν επέλεξαν ταξιδιωτική ασφάλιση, καθώς έκριναν ότι δεν ήταν τόσο απαραίτητη και πως συστήματα, όπως η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (EHIC) θα παρείχαν επαρκή κάλυψη. Ωστόσο, η κάρτα αυτή απλώς διευκολύνει την πρόσβαση στην κρατική ιατρική περίθαλψη - δεν περιλαμβάνει όμως τις διαδικασίες επαναπατρισμού, που θεωρείται πολύ δαπανηρός.


Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA), εκατομμύρια Βρετανοί παραθεριστές ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Πολλοί ταξιδεύουν χωρίς ασφάλιση εδώ και σχεδόν 12 μήνες, το οποίο σε αριθμούς μεταφράζεται περίπου στο 38% των Βρετανών ή αλλίως σε 9,9 εκατ. ανθρώπους.

Σχεδόν ένας στους πέντε ερωτηθέντες, περίπου το 22%, δήλωσε ότι έκανε κάποιο ταξίδι εντελώς ανασφάλιστος μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Ένας στους τέσσερις κινδύνεσε να ακυρώσει την ασφάλειά του με το να μην ενημερώσει τον ασφαλιστή του για προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις του ή έλαβε μέρος σε δραστηριότητες που δεν καλύπτονταν από την ασφάλειά του.

Ο ABTA παροτρύνει τους τουρίστες πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές να εξασφαλίσουν ότι η ταξιδιωτική ασφάλισή τους είναι ενημερωμένη, βάσει των σχεδίων των διακοπών τους.

Ακόμη, ο σύνδεσμος αναφέρει ότι οι άνθρωποι δεν επέλεξαν ταξιδιωτική ασφάλιση, καθώς έκριναν ότι δεν ήταν τόσο απαραίτητη και πως συστήματα, όπως η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (EHIC) θα παρείχαν επαρκή κάλυψη. Ωστόσο, η κάρτα αυτή απλώς διευκολύνει την πρόσβαση στην κρατική ιατρική περίθαλψη - δεν περιλαμβάνει όμως τις διαδικασίες επαναπατρισμού, που θεωρείται πολύ δαπανηρός.

Η ασφάλιση ταξιδίου κοστίζει κατά μέσο όρο 1.300 λίρες στερλίνες και ο ABTA αποκάλυψε επίσης ότι το 1/3 των ανθρώπων ταξίδεψε χωρίς ασφάλιση λόγω του υψηλού της κόστους. Ακόμη, ένας στους επτά ανέφερε ότι ήταν επαρκώς ασφαλισμένος μέσω της τράπεζάς του.

Ο Mark Tanzer, γενικός διευθυντής του ABTA, δήλωσε ότι κάθε χρόνο παρατηρείται ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται στα ταξίδια τους λόγω ανεπαρκούς ταξιδιωτικής ασφάλισης και πολλοί προτιμούν να μην την επιλέξουν καν. Οι υπόλοιποι απλώς δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και η πολιτική που ακολουθούν στα ταξίδια τους δε φαίνεται να τους προστατεύει όπως θα έπρεπε.

Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που δεν καλύπτονται από ασφάλεια μπορεί να γίνει πολύ δαπανηρή και να οδηγήσει σε υψηλούς ιατρικούς λογαριασμούς, που ίσως να φτάνουν και χιλιάδες λίρες.

Όλοι οι παραθεριστές κλήθηκαν να ελέγξουν την ταξιδιωτική ασφάλισή τους και να δουν αν καλύπτονται για τις διακοπές τους.

Η Susan Crown από την ομάδα “Travel Aware” του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών (FCO) πρόσθεσε ότι το FCO δεν μπορεί να πληρώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς εάν κάποιος νοσηλευτεί στο εξωτερικό, αλλά ούτε μπορεί και να τους φέρει πίσω.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top