Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία'Τοpos', το νέο concept restaurant της Yoleni's
Γαστρονομία

'Τοpos', το νέο concept restaurant της Yoleni's

Το νέο concept restaurant 'Topos' άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Απρίλιο, μετατρέποντας το αίθριο του πολυχώρου της Yoleni's, σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών γεύσεων, μέσα από ένα μενού 18 πιάτων.

Μετά από χρόνια εξερεύνησης κάθε γωνιάς της Ελλάδας, το ελληνικό delicatessen Υoleni’’s έχει συγκεντρώσει πάνω από 1500 προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από 180 αξιόλογους παραγωγούς, προβάλλοντας έτσι την αφρόκρεμα των ελληνικών γεύσεων σ’’ όλον τον κόσμο.

Το Κέντρο της Ελληνικής Γαστρονομίας της Υoleni’’s (Υoleni’’sGreek Gastronomy Center) στο Κολωνάκι, χρησιμοποιώντας τις μοναδικές ελληνικές πρώτες ύλες, δραστηριοποιείται δυναμικά στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας.

Μια από τις νέες δράσεις του Κέντρου είναι το project “’Topos”’.


 
“Τοpos” ονομάζεται το νέο concept restaurant της Υoleni’’s που άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλη, μετατρέποντας το αίθριο του πολυχώρου, σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών γεύσεων τόσο για τους αλλοδαπούς επισκέπτες όσο και για τους Έλληνες λάτρεις της ελληνικής κουζίνας.  

Ο “Τopos”, στους καιρούς της γαστρονομικής ισοπέδωσης, της εκλεκτικιστικής δημιουργικότητας ή της ναρκισσιστικής επιδειξιομανίας, έρχεται να βάλει στη ζυγαριά το μέτρο, τις γεύσεις των γλυκών και των νοσταλγικών αναμνήσεων, τις γεύσεις των τόπων της χώρας μας.

Έξι προικισμένες μαγείρισσες επιλεγμένες από τον Γιώργο Πίττα του Greek Gastronomy Guide μας παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά πιάτα των περιοχών τους. Δεκαοκτώ συνταγές που κουβαλούν πίσω τους, περήφανους τόπους, ιδιαίτερους τρόπους παραγωγής, ντόπια προϊόντα, ανθρώπους με αξίες, πολιτιστικές ανταλλαγές, γαστρονομικούς πολιτισμούς.

Σοφρίτο, τσιλαδιά, παστιτσάδα, προβατίνα τραχανά, τσιγαρέλι, οσπριάδα, λέξεις περίεργες, γεύσεις απροσδόκητες, ταυτισμένες με γλεντοκόπια, Κυριακάτικες οικογενειακές συνευρέσεις, γιορτές, βεγγέρες. Με απλά λόγια ο πολιτισμός της καθημερινότητας κάθε τόπου, η ταυτότητα κάθε περιοχής.

Η επιλογή της Υoleni’’s να αναδείξει στο κέντρο της Αθήνας τις κουζίνες περιοχών της Ελλάδας, έρχεται να καλύψει την ανάγκη του Ποιοτικού Τουρισμού, που βρίσκει στην Γαστρονομία έναν καθοριστικό εκφραστή της ταυτότητας κάθε τόπου και φυσικά να δώσει στον επισκέπτη της πόλης μας την ευκαιρία να ζήσει εντυπωσιακές εμπειρίες. Η Υoleni’’s γίνεται έτσι ο πρεσβευτής των γαστρονομικών προορισμών της χώρας όσον αφορά τα εδέσματα και τα προϊόντα τους και προετοιμάζει τους επισκέπτες του για το συναρπαστικό ταξίδι των ελληνικών γεύσεων.

To έντυπο του μενού είναι η απεικόνιση της νέας ταυτότητας, καθώς ομοιάζει με εγχειρίδιο της Γαστρονομικής πατριδογνωσίας της Ελλάδας. Είναι ένα μικρό γαστρονομικό λεξικό, όπου με την σειρά τους παρουσιάζονται όλοι οι συντελεστές της γαστρονομίας, τα πιάτα, οι συνταγές, οι δημιουργοί των εδεσμάτων και οι γαστρονομικοί προορισμοί που εκπροσωπούνται. Στο τέλος καταγράφονται και τα κυριότερα προϊόντα που χρησιμοποιηθήκαν για την παραγωγή των εδεσμάτων και διατίθενται στο εδωδιμοπωλείο της Υoleni’’s.

Τα 18 πιάτα του “Topos”, σερβίρονται από τις 4μμ έως τις 12πμ και συνοδεύονται από μια ευρεία γκάμα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.

Την ιδέα και επιμέλεια είχε ο κ. Mενέλαος Κουλούρης, ενώ το σχεδιασμός της δράσης ο κ. Γιώργος Πίττας. Στις συνταγές των εδεσμάτων συμμετείχαν οι: Kωνσταντίνα Βούλγαρη-Κρήτη, Στέλλα Σπανού-Μακεδονια Θράκη, Φιλίτσα Καραμανλή-Νησιά Αιγαίου, Ελένη Αρμένη-Ιόνια νησιά, Λίλα Τάτση-Ήπειρος, Σταυριανή Ζερβακάκου-Πελοπόννησος. Yλοποίηση: Bαγγέλης Ρώτας

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024