Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

ΝΔ: 'Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι των δανειστών'

Τατιάνα Ρόκου - 14 Μάιος 2018, 11:44

Τροπολογία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τους νομούς Λέσβου, Δωδεκανήσου και Χίου κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.


Τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου (Ν. Λέσβου), Μάνος Κόνσολας (Ν.  Δωδεκανήσου) και Νότης Μηταράκης (Ν. Χίου), για την παράταση διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει: “Η κυβέρνηση τιμωρεί διπλά τη Λέσβο, την Κω, τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέρο. Δε φτάνει που έχει μετατρέψει αυτά τα νησιά σε τόπο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή, τώρα έρχεται και καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά.

Γιατί; Μήπως έχουν αμβλυνθεί οι συνέπειες του μεταναστευτικού; Το αντίθετο συμβαίνει, υπάρχει επιδείνωση και βρισκόμαστε μπροστά σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις. Ο εγκλωβισμός σε αυτά τα νησιά είναι εσκεμμένη επιλογή της
κυβέρνησης.

Μήπως η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς σε Λέσβο και Κω, ένα χρόνο μετά; Όχι βέβαια. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, έχουν μία επιλογή που μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες των νησιών: να υπερψηφίσουν την τροπολογία που καταθέσαμε για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top