Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕυρωπαϊκό βραβείο στο γραφείο Mastrominas ARChitecture για την αρχιτεκτονική του Casa Cook Kos
Ξενοδοχεία

Ευρωπαϊκό βραβείο στο γραφείο Mastrominas ARChitecture για την αρχιτεκτονική του Casa Cook Kos

Όλοι οι ηπειρωτικοί νικητές είναι υποψήφιοι για τα παγκόσμια βραβεία τα οποία θα ανακοινωθούν στις 15 Μαΐου, στο Παρίσι.

Το γραφείο Mastrominas ARChitecture έλαβε την Πέμπτη 26 Απριλίου, το πανευρωπαϊκό ειδικό βραβείο Prix Versailles 2018 για την αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου Casa Cook Kos.

Τα βραβεία Prix Versailles τελούνται υπό την αιγίδα της UNESCO. Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει στόχο να συγχωνεύσει τις δύο αντίρροπες τάσεις, την αρχιτεκτονική εμπορικών κτιρίων με την καλλιέργεια, την τέχνη και την ομορφιά που προκύπτει από αυτές. Βραβεύοντας τα σπάνια δείγματα αυτής της σύγκλισης ανά τον κόσμο, η γενική γραμματεία των Prix Versailles, θέλει να καταδείξει ότι εμπορικές επενδύσεις και καλή αρχιτεκτονική μπορούν να ταυτίζονται και ότι αυτή η σύμπραξη οδηγεί σε αύξηση του οικονομικού οφέλους των επενδύσεων.

Για κάθε μια από τις έξι γεωγραφικές ενότητες, δίνονται βραβεία σε 4 κατηγορίες κτιρίων: Καταστήματα, Εμπορικά κέντρα, Ξενοδοχεία και Εστιατόρια. Για κάθε κατηγορία απονέμονται το βραβείο, το ειδικό βραβείο αρχιτεκτονικής και το ειδικό βραβείο εσωτερικής διακόσμησης.

Η διπλή τελετή βράβευσης για την Ευρώπη και για την περιοχή Αφρικής – Δυτικής Ασίας, έλαβε χώρα στο Αλγέρι, στο Διεθνές Κέντρο Συνεδρίων (CIC). Παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας των βραβείων, εκπρόσωπος της UNESCO, εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών της Αλγερίας, μέλη της κυβέρνησης της Αλγερίας, εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών και οι βραβευθέντες από τις παραπάνω περιοχές. Η βράβευση έγινε παρουσία της Ελληνίδας πρέσβειρας στο Αλγέρι κας Νίκης Αικατερίνης Κουτράκου και του προξένου κ. Ιωάννη Μαστοράκη.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του προέδρου της Αλγερίας και η φιλοξενία από το μέλη του CIC ήταν πολύ θερμή  και περιλάμβανε εκτός από την εντυπωσιακή τελετή βράβευσης, ημερίδα για την αρχιτεκτονική, ξενάγηση στην παλαιά και νέα πόλη του Αλγερίου και σε αρχαιολογικό χώρο της ρωμαϊκής περιόδου και τέλος παραδοσιακό δείπνο με φολκλορική μουσική και χορούς.

Όλοι οι ηπειρωτικοί νικητές είναι υποψήφιοι για τα παγκόσμια βραβεία τα οποία θα ανακοινωθούν στις 15 Μαΐου, στο Παρίσι. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της UNESCO.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024