Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Γ. Τζιάλλας: Η Ελλάδα συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Μάιος 2018, 12:08

Το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει τη βιώσιμη ανάπτυξή όχι μόνο με οικονομικούς όρους, αλλά μέσα και από την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής διάστασης, είπε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο συνέδριο του Εconomist.


Την υλοποιούμενη τουριστική πολιτική με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, μιλώντας στο συνέδριο του Εconomist στο Λουτράκι, με θέμα την “Διακυβέρνηση και τις Περιφερειακές Αρτηρίες για την Ανάπτυξη”.

Tόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει τη βιώσιμη ανάπτυξή όχι μόνο με οικονομικούς όρους, αλλά μέσα και από την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής διάστασης και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “την ανάπτυξη μιας τουριστικής βιομηχανίας την οποία χαρακτηρίζουν κώδικες σεβασμού του περιβάλλοντος, αλλά και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και πολιτισμικών στοιχείων, ώστε το τουριστικό ρεύμα να διαχέεται σε όλες τις περιοχές της χώρας, 365 μέρες το χρόνο”.

Η Ελλάδα, ανέφερε, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για τη δυναμική ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού. Επισήμανε ότι το Υπουργείο δημιουργεί ένα ξεκάθαρο και λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο, και ανοίγει το δρόμο, ώστε οι ιδιώτες να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Επίσης για πρώτη φορά, επισήμανε, το υπουργείο συμμετέχει ως εταίρος σε εταιρικά σχήματα μαζί με άλλους φορείς τουρισμού, επιμελητήρια και την τοπική αυτοδιοίκηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ για έργα που αφορούν στη δημιουργία δικτύων καταδυτικών πάρκων και στην προώθηση μορφών τουρισμού, όπως ο ιατρικός, ο ιαματικός, και ο αγροτουρισμός.

Ταυτόχρονα, είναι σε διαρκή συνεργασία με τις περιφέρειες τους δήμους και τους τοπικούς φορείς, με στόχο την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, προωθώντας νέους ελληνικούς προορισμούς στις παραδοσιακές και τις νέες ξένες αγορές, με γνώμονά ότι η κατανόηση μεταξύ των λαών και η προαγωγή των ηθικών αξιών αποτελούν βάση του “αειφόρου και υπεύθυνου τουρισµού”, που προωθεί τη συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία.

Ο τουρισμός θα συνεχίζει να στηρίζει την ανάπτυξη στη χώρα. Η Κυβέρνηση και το υπουργείο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας στη βιώσιμη, ισόρροπη και δίκαιη τουριστική ανάπτυξη και για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις σε όλα τα μεγέθη το 2018 και τις επόμενες χρονιές”, κατέληξε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top