Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Έρευνα επιβεβαιώνει τη συμβολή των low-cost αεροπορικών εταιρειών στην ευρωπαϊκή οικονομία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Μάιος 2018, 11:13

Με επικέντρωση σε ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά στοιχεία, και ατομικά case studies, η αναφορά τονίζει πως η συνδεσιμότητα των low-cost βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.


Η Ryanair καλωσορίζει τα ευρήματα ενός προγράμματος έρευνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το CEPS (Centre for European Policy Studies), με θέμα τον αντίκτυπο που έχουν οι low-cost μεταφορείς στην Ευρώπη σε σχέση με την ενοποίηση και τα μοτίβα κινητικότητας.
Η αναφορά, με τίτλο “Αεροπορικές Εταιρείες Low-Cost: Φέρνοντας την ΕΕ πιο κοντά”, χρησιμοποίησε διάφορους τρόπους για να αξιολογήσει τη συνεισφορά των low-cost μεταφορέων στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, η οποία περιλαμβάνει την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και των φοιτητών, το business travel και τον τουρισμό αναψυχής. Με επικέντρωση σε ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά στοιχεία, και ατομικά case studies, η αναφορά τονίζει πως η συνδεσιμότητα των low-cost βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Η αναφορά δείχνει ότι οι LCCs παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, φέρνοντας την Ευρώπη πιο κοντά, προωθώντας την κινητικότητα και κάνοντας τις αεροπορικές μεταφορές προσιτές στο ευρύ κοινό.

Οι αεροπορικές εταιρείες low cost έχουν φέρει την επανάσταση στις αερομεταφορές για πάνω από 30 χρόνια. Με την πρόκληση του μονοπωλίου των legacy carriers στην Ευρώπη, η Ryanair και άλλες αεροπορικές εταιρείες low-cost έχουν συνεισφέρει πολύ περισσότερα στην ευρωπαϊκή ενοποίηση μέσω του τουρισμού και της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού, από ίσως κάθε άλλο οργανισμό.

Σύμφωνα με τη Ryanair, αυτόν το χρόνο, η εταιρεία

  • Θα μεταφέρει 138 εκατ. επιβάτες σε πάνω από 1.800 διαφορετικά δρομολόγια
  • Θα εξυπηρετήσει 216 αεροδρόμια σε 37 διαφορετικές χώρες
  • Θα ενισχύσει τοπικές οικονομίες και την περιφερειακή ανάπτυξη σε περιοχές με λιγότερους επισκέπτες
  • Θα ενισχύσει 103.000 βοηθητικές θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη*
  • Θα βοηθήσει τους φοιτητές Erasmus να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα στα ταξίδια τους – πάνω από 3,3 εκατ. ευρώ εξοικονομήθηκαν από τον Αύγουστο 2017
  • Θα συνεχίσει να ενισχύει την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και το business travel μέσω του Ryanair Flexi Plus

Η Ryanair ζήτησε από την ΕΕ να καταπολεμήσει σημαντικά ζητήματα του κλάδου – συμπεριλαμβανομένων των φόρων, τις συνεχόμενες και αδικαιολόγητες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, την έλλειψη ανταγωνισμού και τα τεχνητά εμπόδια χωρητικότητας – τα οποία συνεχίζουν να αποκλείουν την περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο.

Ανακοινώνοντας την αναφορά στις Βρυξέλλες, ο CMO της Ryanair Kenny Jacobs δήλωσε: “Η Ryanair καλωσορίζει τα ευρήματα της αναφοράς CEPS, ο σκοπός της οποίας ήταν να καταλάβει σε ποιο βαθμό οι αεροπορικές εταιρίες low-cost έχουν συνεισφέρει και σε ποιο βαθμό μπορούν να συνεισφέρουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Όπως επιβεβαιώνεται από την αναφορά, οι χαμηλοί ναύλοι έχουν βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας και αναπτυσσόμενης αγοράς για άτομα που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν ποτέ πριν. Αυτό συνδέει και ενώνει την Ευρώπη, καθώς την ίδια στιγμή δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και αυξάνει τις δαπάνες τουρισμού”.


*Σύμφωνα με έρευνα της ACI, κάθε 1 εκατ. επιβάτες αντιστοιχούν σε 750 ‘παράπλευρες θέσεις εργασίας’.

Low-Cost Airlines - Bringing the EU closer together
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top