Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Αύξηση άνω του 50% από την κινεζική αγορά αναμένει το Υπουργείο Τουρισμού το 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Μάιος 2018, 10:06

Η κινεζική αγορά κατέγραψε διψήφια αύξηση επισκεπτών 35% την περασμένη χρονιά, και αναμένεται νέα αύξηση το 2018, άνω του 50%. Εγκαίνια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου 'Hellas House', που θα προβάλει τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα προϊόντα και τον τουρισμό της Ελλάδας στη Σαγκάη.


Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, εγκαινίασε ως επίτιμη προσκεκλημένη τη σημαντικότερη διεθνή τουριστική έκθεση για τον εξερχόμενο κινεζικό τουρισμό, ITB China, που διοργανώνεται στη Σαγκάη (16-18/05) με τη συμμετοχή εκθετών από 70 χώρες και όπου η Ελλάδα έχει φέτος ενισχυμένη και δυναμική παρουσία με τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, κ. Λεωνίδας Ροκανάς, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, κ. Βασίλης Ξηρός, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, κ. Γιάννης Πλεξουσάκης.

Η υπουργός, στο περιθώριο της έκθεσης, παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, όπου αναφέρθηκε συνολικά στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου για το δυναμικό άνοιγμα της κινεζικής αγοράς, από την οποία καταγράφηκε διψήφια αύξηση επισκεπτών 35% την περασμένη χρονιά, και αναμένεται νέα αύξηση το 2018 άνω του 50%.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σαγκάη, η κα Κουντουρά εγκαινίασε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο “Hellas House” σε μία πετυχημένη εκδήλωση με πλήθος κόσμου και παρουσία του αντιδημάρχου, αρμόδιου για τα θέματα τουρισμού της πόλης, Weng Huahian και τη γενική γραμματέα του Γραφείου Τουρισμού της Σαγκάης, Cheng Meihong. Το “Hellas House” θα προβάλει ενεργά τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα προϊόντα και τον τουρισμό της Ελλάδας στο κέντρο της κινεζικής μεγαλούπολης. Την εκδήλωση κάλυψαν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σαγκάης με συνεντεύξεις τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top