Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Νέα ιστορικά ψηλά ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις Απριλίου και Ιαν.–Απρ. 2018 στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Μάιος 2018, 14:10

Οι συνολικές αφίξεις του α' τετραμήνου 2018 (Ιανουαρίου - Απριλίου) ανήλθαν σε 683.581, καταγράφοντας αύξηση 19,5% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, όταν είχαν καταγραφεί 572.024 αφίξεις.


Ρεκόρ κατέγραψαν για μια ακόμα φορά οι τουριστικές αφίξεις προς το νησί μας. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις Απριλίου 2018, ξεπερνώντας το φράγμα των 300 χιλιάδων περιηγητών (314.143), γεγονός που για πρώτη φορά επιτυγχάνεται για μήνα Απρίλιο, σημείωσαν αύξηση 9,7%, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2017.

Το ρεκόρ αυτό καταγράφεται μαζί με αντίστοιχα ρεκόρ 2018 Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι 12 μήνες να έχουν πλέον καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ αντίστοιχου μηνός, στην ιστορία του κυπριακού τουρισμού.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αφίξεις Ιανουαρίου - Απριλίου 2018 αποτελούν ιστορικό ρεκόρ αντίστοιχης περιόδου τετραμηνίας. Συγκεκριμένα οι συνολικές αφίξεις του α’ τετραμήνου 2018 (Ιανουαρίου - Απριλίου) ανήλθαν σε 683.581, καταγράφοντας αύξηση 19,5% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, όταν είχαν καταγραφεί 572.024 αφίξεις.

Όσον αφορά συγκεκριμένες αγορές, για το πρώτο τετράμηνο του χρόνου αυξήσεις σημειώθηκαν από όλες τις χώρες-πηγές τουρισμού για την Κύπρο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι αφίξεις από Βρετανία αυξήθηκαν κατά 13,9%, Γερμανία 22,2%, Ισραήλ 17,2%, Ελλάδα 20,4% και Βόρειες Χώρες 54,3% (μέση αύξηση). Οριακή μείωση κατέγραψε η αγορά της Ρωσίας 0.6% για το τετράμηνο, σημειώνεται όμως ότι τα αρνητικά αποτελέσματα των πρώτων δύο μηνών από τη συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζουν βελτίωση κατά τους τελευταίους δύο μήνες.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των εξαιρετικών αποτελεσμάτων Απρίλιου και Ιανουαρίου – Απριλίου 2018 και ενώ βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, ο Οργανισμός προτρέπει σε επίδειξη τουριστικής συνείδησης, επαγγελματισμού και υψηλού αισθήματος ευθύνης από όλους, για διατήρηση των θετικών πρόσημων για τη φετινή χρονιά, στην τόσο σημαντική για την Κυπριακή οικονομία βιομηχανία του τουρισμού.

Οι μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν ενώπιον της τουριστικής Κύπρου, όπως είναι η όξυνση του ανταγωνισμού, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη περιοχή μας, η επικείμενη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οικονομικά δεδομένα στη Ρωσία κοκ, απαιτούν εγρήγορση από όλους τους εμπλεκομένους της τουριστικής βιομηχανίας, ούτως ώστε οι προσπάθειες του Κράτους, μέσω κινήτρων και στρατηγικών συνεργασιών, να αποδώσουν τα μέγιστα.Στη φωτογραφία, το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top