Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Προβληματική η Αθήνα στο θέμα 'καθαριότητα', σχεδόν 6 στους 10 Αθηναίους είναι δυσαρεστημένοι

Τατιάνα Ρόκου - 22 Μάιος 2018, 11:13

Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Eurostat, το 59% των κατοίκων της ευρύτερης Αθήνας απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο με το πόσο καθαρή είναι η πόλη. Τη χειρότερη θέση μεταξύ των πρωτευουσών της ΕΕ καραλαμβάνει η Ρώμη, όπου μόλις 9% στους εκατό κατοίκους θεωρούν καθαρή την πόλη τους.


Σχεδόν 6 στους 10 Αθηναίους είναι δυσαρεστημένοι με το επίπεδο καθαριότητας στην πόλη, με την ελληνική πρωτεύουσα να καταλαμβάνει μια από τις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στις πρωτεύουσες των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που βασίζονται σε μετρήσεις του 2015, και δημοσιοποιήθηκαν χθες, το 59% των κατοίκων της ευρύτερης Αθήνας απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο με το πόσο καθαρή είναι η πόλη.

Το 41% δήλωσε ικανοποιημένο, όμως μόλις 9 στους 100 Αθηναίους εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση με το επίπεδο καθαριότητας που παρατηρούν στην πρωτεύουσα.Η Αθήνα ήταν συνολικά στην 17η θέση μεταξύ 30 ευρωπαϊκών πόλεων. Μακράν πιο βρώμικη πόλη θεωρείται η Ρώμη, όπου περισσότεροι από 9 στους 10 κατοίκους δήλωσαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο καθαριότητας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Χειρότερες από την Αθήνα θεωρούνται επίσης η Μπρατισλάβα, η Σόφια, το Βουκουρέστι, η Μαδρίτη και η Βουδαπέστη, ενώ σε οριακά καλύτερη θέση είναι το Βερολίνο, με μόλις το 45% των Βερολινέζων να δηλώνουν έστω ελαφρά ικανοποιημένοι με την καθαριότητα στην πόλη τους.Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται το Λουξεμβούργο, όπου το 95% δήλωσε μάλλον ή πολύ ικανοποιημένο με το πόσο καθαρή είναι η πόλη τους. Ακολουθούν η Βιέννη (90%) και η Λουμπλιάνα (88%).

Πρώτη συνολικά σε καθαριότητα στην Ευρώπη αναδείχθηκε η πόλη Ventspils στη Λετονία, όπου το 99% δήλωσε λίγο έως πολύ ικανοποιημένο με την καθαριότητα, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε μια ακόμα λετονική πόλη, η Valmiera, με 97%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top