Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ημερίδα της Ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς GUE/NLG για τον τουρισμό στη Νότια Ευρώπη

Τατιάνα Ρόκου - 23 Μάιος 2018, 10:33

Κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδα της Ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς GUE/NLG στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, που τόνισε ότι πρέπει να προβλεφθεί η ενίσχυση της χρηματοδότησης του τουρισμού στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικά αυτήν την περίοδο που σχεδιάζεται το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χρονικό ορίζοντα μετά το 2020.


Με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς GUE/NLG στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα “Τουρισμός, Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον στη Νότια Ευρώπη”.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία του τουρισμού στις εθνικές οικονομίες, στην καθοριστική και διαρκώς αυξανόμενη συμβολή του στο ΑΕΠ των χωρών και την απασχόληση, με οριζόντια και πολλαπλασιαστικά οφέλη σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους και τομείς, αποτελώντας ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική και κοινωνική ευημερία των πολιτών.

Η κα Κουντουρά τόνισε ότι ο τουρισμός πρέπει να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των κυβερνήσεων και των σχεδιαζόμενων πολιτικών σε όλα τα επίπεδα, και ιδιαίτερα να προβλεφθεί η ενίσχυση της χρηματοδότησής του στα ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικά αυτήν την περίοδο που σχεδιάζεται το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χρονικό ορίζοντα μετά το έτος 2020.

Επίσης, παρουσίασε την επιτυχημένη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική της Ελλάδας, που οδήγησε στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού κατά 25% την τριετία 2015-2017 και τις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις την τελευταία τριετία σε όλα τα τουριστικά μεγέθη.

“Υλοποιήσαμε συγκεκριμένο σχέδιο με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο στην Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίσουμε τη διαρκή άνοδο του τουρισμού μας, κυρίως όμως για να διαμορφώσουμε τις νέες συνθήκες και το νέο περιβάλλον για την επίτευξη των στόχων μας στη βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Μία στρατηγική με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και με στόχο τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, ενθαρρύνοντας τη νέα επιχειρηματικότητα και δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας”, επισήμανε η υπουργός.

“Ο τουρισμός”, κατέληξε η κα Κουντουρά, “είναι μεγάλη επένδυση για το μέλλον, συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στην αξιοποίηση των ευκαιριών στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, για την πρόοδο και την ευημερία σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top