Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός Υγείας

To 'think tank' του Παγκόσμιου Τουρισμού Υγείας βρίσκεται στη Αθήνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Μάιος 2018, 11:12

Ο κ. Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε τους διεθνείς συνέδρους κάνοντας αναφορά στο ισχυρό πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα μας για να αναδειχθεί δυναμικά στους χάρτες του Παγκόσμιου Ιατρικού Τουρισμού.


“Η Ελλάδα έχει τα κλειδιά για να τα καταφέρει στον Τουρισμό Υγείας, με εκατομμύρια τουρίστες για θαυμαστές, και χιλιάδες Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό για πρεσβευτές”, επεσήμανε ο πρόεδρος του IMTJ SUMMIT Keith Pollard, μιλώντας στον Τύπο, αλλά και σε πολυάριθμους συνέδρους, κορυφές όλοι στην ειδικότητά τους για την ανάπτυξη και τη μετεξέλιξη του Τουρισμού Υγείας στην παγκόσμια αγορά, που φιλοξενούνται στην Αθήνα.

Το ετήσιο IMTJ Summit and Awards 2018 της διεθνούς επιστημονικής έκδοσης International Medical Journal που φέτος επέλεξε την Ελλάδα για τη διεξαγωγή του, ως πολλά υποσχόμενη χώρα με ανερχόμενο ενδιαφέρον για τον Τουρισμό Υγείας, ξεκίνησε τις εργασίες του χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


“Έχουμε ιδρύσει το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών που συσπειρώνει την ελληνική γνώση των κορυφαίων Ελλήνων γιατρών ανά τη υφήλιο και, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, που παράλληλα δημιουργήσαμε, επικεντρώνεται στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την  ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου επιστημονικής εξειδίκευσης και διαρκούς αναβάθμισης των ειδικοτήτων που προσφέρουν υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας,  με στόχο τη  θωράκισή τους με το Νούμερο 1 ζητούμενο από τον Παγκόσμιο Ταξιδιώτη Υγείας: Την ασφάλεια”, τόνισε ο κ. Γιώργος Πατούλης στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο, παρουσιάζοντας επίσης την ελκυστικότητα της χώρας μας μέσα από κάθε γωνιά που ο ταξιδιώτης μπορεί να βρεθεί.
Ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του ΙΣΑ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας καλωσόρισε τους διεθνείς συνέδρους κάνοντας αναφορά στο ισχυρό πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα μας για να αναδειχθεί δυναμικά στους χάρτες του Παγκόσμιου Ιατρικού Τουρισμού, το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις πέντε “Μπλε Ζώνες” της γη. “Καλωσήλθατε στη Μπλε Ζώνη Ελλάδα. Η Ελλάδα σήμερα υπό την επίσημη ομπρέλα της Ελιτούρ επιμένει να διεκδικεί τη θέση της στους παγκόσμιους χάρτες του Τουρισμού Υγείας με συστράτευση δυνάμεων: Όχι μόνο του ιατρικού κόσμου και των παραγόντων του τουρισμού. Με συγκολλητικό ιστό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που κινητοποιήθηκε εντατικά τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας με τη βαθιά πίστη ότι κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει να προσφέρει στον Ταξιδιώτη του Κόσμου  μια εμπειρία ευεξίας, ένα ιστορικό τουριστικό αξιοθέατο Τουρισμού Υγείας από την εποχή που γεννήθηκε ο Ιατρικός Τουρισμός σ’αυτόν τον τόπο, ένα ιαματικό γεύμα με φαγητό μακροζωίας, μια θερμή ιαματική πηγή από τα πρώτα spa του κόσμου, ακόμη και ένα περίπατο στην ελληνική ύπαιθρο με τα μοναδικής βιοποικιλότητας βότανα πολλά από τα οποία αποτελούσαντα πρώτα φαρμακαλογικά σκευάσματα της γης”.


Σήμερα το απόγευμα, στο Μουσείο του Πανεπιστήμιου Αθηνών στην Ακρόπολη, η Oceanis Filyra, μέλος της Elitour και ο κ. Πατούλης θα υποδεχθούν τους συμμετέχοντες σε ειδική εκδήλωση για μια περιήγηση στα ευρήματα και την ιστορία της αρχαίας ελληνικής ιατρικής και του Τουρισμού Υγείας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top