Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Τα 23 εκατ. επιβάτες έφτασε η Turkish Airlines το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Μάιος 2018, 10:19

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών της Turkish Airlines αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 15%, φτάνοντας τους 6,4 εκατ. επιβάτες.


H Turkish Airlines, μετά από μια εξαιρετική χρονιά το 2017, διατηρεί τη δυναμική της και το 2018. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα τον Απρίλιο, μετά την ανακοίνωση των αυξημένων αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του πριν από λίγο καιρό.

Αποτελέσματα της κίνησης του Απριλίου 2018:

  • Σε συνέχεια του διψήφιου ρυθμού αύξησης της επιβατικής κίνησης που κατέγραψε το α’ τρίμηνο, ο συνολικός αριθμός των επιβατών της Turkish Airlines αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 15%, φτάνοντας τους 6,4 εκατ. επιβάτες. Ως αποτέλεσμα της αύξησης αυτής, η εταιρεία πέτυχε για το μήνα Απρίλιο Δείκτη Πληρότητας (Load Factor), 83.2%, τον υψηλότερο στην ιστορία της.
  • Ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 4.1 μονάδες, με αύξηση 6.1% της χωρητικότητας (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις), ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά 4.2 μονάδες σε 82.6% και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας σε 87.1%.
  • Ο διψήφιος ρυθμός αύξησης της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, συνεχίστηκε με αύξηση της ζήτησης κατά 12% τον Απρίλιο του 2018.
  • Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 30%. Η αύξηση αυτή αποτελεί σημαντική ένδειξη του συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος προς την Τουρκία.
  • Τον Απρίλιο, ο Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) αυξήθηκε σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Σημαντική αύξηση παρουσίασαν η Αφρική, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη μεταξύ άλλων περιφερειών, με 6 μονάδες, 6 μονάδες, και 5 μονάδες αύξηση, αντίστοιχα.
Αποτελέσματα της κίνησης του διαστήματος Ιανουαρίου - Απριλίου 2018:
  • Στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 21% και 24% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 23 εκατομμύρια.
  • Στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά 5.8 μονάδες, φθάνοντας το 81.2%. Ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 6 μονάδες, φθάνοντας το 81%, ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά περίπου 4 μονάδες, φθάνοντας το 86%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top