Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Οι ελληνικές θέσεις για την παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη έως το 2030

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Μάιος 2018, 10:48

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά ως εκλεγμένο μέλος για την περίοδο 2018-2021 στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που διεξήχθη στο San Sebastian στην Ισπανία.


Τις θέσεις της Ελλάδας παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην 108η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, για την υλοποίηση του οράματος του Οργανισμού έως το 2030, καθώς και για τις προτεραιότητες του έργου του για την επόμενη διετία στην παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη.  

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά ως εκλεγμένο μέλος για την περίοδο 2018-2021 στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που διεξήχθη στο San Sebastian στην Ισπανία. Η κα Κουντουρά στην επίσημη τοποθέτησή της, τόνισε την αξία και σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα, ως μία από τις πλέον σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες που επιδρούν συνολικά στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα να τεθεί ο τουρισμός στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής ατζέντας σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.


Εξέφρασε την υποστήριξή της στους πέντε βασικούς πυλώνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τη διετία 2018-2019 που αφορούν στην καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την απασχόληση, στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ανάπτυξη του τουρισμού και των ταξιδίων, και στις πολιτικές για την κοινωνική, την πολιτιστική και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Στην  ειδική ενότητα του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τον “τουρισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό”, η υπουργός αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, στην τουριστική εκπαίδευση και στη διαρκή και υψηλού επιπέδου κατάρτιση των απασχολούμενων στον κλάδο, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στις εργασίες του Εκτελεστικού Συμβουλίου συμμετείχε επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία και μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, κ. Χριστόδουλος Λάζαρης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top