Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Ζήτημα προσωπικών δεδομένων θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Μάιος 2018, 13:17

Η Ομοσπονδία ζητά από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να την ενημερώσει αν η ισχύουσα διάταξη για το δελτίο άφιξης και αναχώρησης για κάθε πελάτη υπήκοο κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σύμφωνη με τους νόμους περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων υπέβαλε σχετικό ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σχετικά με τα δελτία άφιξης και αναχώρησης για κάθε πελάτη υπήκοο κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία φυλάσσονται με μέριμνα των διευθυντών ή ιδιοκτητών των οικείων επιχειρήσεων για δέκα χρόνια.

Η Ομοσπονδία ζητά από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να την ενημερώσει αν η ισχύουσα διάταξη είναι σύμφωνη με τους νόμους περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αριθ.1500/3/1-γ’ Αστυνομική Διάταξη, τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικές κατοικίες και επαύλεις):

  • Υποχρεούνται να συντάσσουν, για κάθε πελάτη υπήκοο κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δελτίο άφιξης και αναχώρησης. Η σύνταξη του ως άνω δελτίου γίνεται με την άφιξη του πελάτη και φέρει τις υπογραφές του πελάτη, του διευθυντή του τουριστικού καταλύματος ή του υπευθύνου υπαλλήλου του και περιέχει όλα τα ανωτέρω μνημονευόμενα στοιχεία. Το δελτίο αυτό παραμένει στην επιχείρηση για τρεις (3) μήνες και ελέγχεται από τις αστυνομικές αρχές.
  • Υποχρεούνται να τηρούν βιβλίο, θεωρούμενο από την αρμόδια κατά τόπο αστυνομική ή φορολογική αρχή, στο οποίο καταχωρούνται αμέσως μετά τη συμπλήρωση των δελτίων ή καταστάσεων άφιξης των πελατών τους, όλα τα διαλαμβανόμενα στα δελτία ή καταστάσεις στοιχεία, κατά συνεχή σειρά. Στο ίδιο βιβλίο συμπληρώνεται και η ημερομηνία αναχώρησης των πελατών.
  • Τα βιβλία και οι ειδικοί φάκελοι φυλάσσονται με μέριμνα των διευθυντών ή ιδιοκτητών των οικείων επιχειρήσεων για δέκα (10) χρόνια μετά τη συμπλήρωσή τους και υπόκεινται σε έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές.

Οι παραβάτες “διώκονται και τιμωρούνται”.

Τελικά δηλαδή είτε κρατάμε, είτε δεν κρατάμε προσωπικά στοιχεία των πελατών μας... υπάρχει πάντα κάποιος νόμος για να βρούμε το μπελά μας!”, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top