Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Για άμεση επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης στη Γ.Σ. του ΣΕΤΕ

Τατιάνα Ρόκου - 31 Μάιος 2018, 14:40

'Έχω δεσμευθεί για δυο συντελεστές ΦΠΑ: 22% υψηλό και 11% χαμηλό, που θα αφορά στο τουριστικό προϊόν. Στην εστίαση θα πάμε αμέσως μόλις αναλάβουμε στο 13%', δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.


Την άμεση επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στον χαμηλό συντελεστή 13%, και την επανεξέταση του τέλους διανυκτέρευσης, αν υπάρξουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ακόμη ότι θα επιτρέψει να γίνουν μικρές λελογισμένες αυξήσεις στο συντελεστή δόμησης όσον άφορα στους κοινοχρήστους χώρους των τουριστικών μονάδων. Είπε ακόμα ότι θα δώσει φορολογικά κίνητρα για κάτοικους εξωτερικού που θέλουν να έχουν δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα.


“Και ο κλάδος του τουρισμού έχει πέσει θύμα της πολιτικής υπερφορολόγησης της κυβέρνησης”
τόνισε ο κ.  Μητσοτάκης,προσθέτοντας ότι η άνοδος στον τουρισμό προέρχεται από την διεθνή συγκύρια και όχι από την κυβερνητική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει θέσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στο κέντρο της οικονομικής του πολίτικης. Τελικός στόχος της ΝΔ, είπε ο κ Μητσοτάκης είναι να έχουμε δυο συντελεστές 11% και 22% στον τουρισμό.

Ο τουρισμός, ανέφερε, είναι θύμα της κυβερνητικής πολιτικής υπερφορολόγησης της οικονομίας και της έλλειψης μακροχρόνιου σχεδίου για την ανάπτυξη και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση φόρου από το 26% στο 29% και την αύξηση του τέλους διανυκτέρευσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top