Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΞεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο λιμάνι της Πάτρας
Λιμένες

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο λιμάνι της Πάτρας

Το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης που λειτουργεί στο νότιο λιμάνι της Πάτρας διαθέτει πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τη Δυτική Ελλάδα, με πολυγλωσσική υποστήριξη.

Το πρώτο από τα τέσσερα Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης, που δημιουργούνται στις αντίστοιχες πύλες εισόδου της Δυτικής Ελλάδας, λειτουργεί από την Πέμπτη 31 Μαΐου στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΠΑ, εντός του σταθμού υποδοχής.

“Υποδεχόμαστε τη φετινή τουριστική σαιζόν με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό, με στόχο η Δυτική Ελλάδα να αποτελέσει έναν διακριτό προορισμό. Χτίζουμε μέρα με τη μέρα μια νέα τουριστική, ανταγωνιστική ταυτότητα” ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι οι συνεργασίες αποδίδουν καρπούς και στον τομέα του τουρισμού: “Συνεργαστήκαμε με τον ΟΛΠΑ. Εργαστήκαμε μεθοδικά και θέτουμε σε λειτουργία το πρώτο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης, στο Λιμάνι της Πάτρας”, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης θυμίζοντας ότι πρόκειται να λειτουργήσουν ακόμη τρία Γραφεία στο λιμάνι του Κατακόλου και στα αεροδρόμια Αράξου και Ακτίου.

Ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε τον ΟΛΠΑ για την αποτελεσματική συνεργασία, όπως και την κα Ολυμπία Λόη, στέλεχος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε Αχαΐας που επιμελήθηκε τη διαμόρφωση του ελκυστικού και λειτουργικού Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας αναφέρθηκε στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα και στα ενθαρρυντικά μηνύματα που καταφθάνουν στις πύλες εισόδου για αύξηση της επισκεψιμότητας. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η ευρωπαϊκή διάκριση που κατέκτησε η Πάτρα ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού EDEN που είχε θέμα τον Πολιτιστικό Προορισμό.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι από φέτος κιόλας θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλουμε ως Περιφέρεια να χτίσουμε ένα  σταθερό τουριστικό ρεύμα για την περιοχή μας  με την προϋπόθεση πάντα της συνεργασίας και της συνεννόησης, προκειμένου να ενώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει πλούσιους τουριστικούς πόρους και σημαντικό δυναμικό περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης”, ανέφερε ο κ. Καρπέτας. Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν ανοδικές τάσεις στην επισκεψιμότητα εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ κ. Νίκος Κοντοές, ο οποίος πρόσθεσε: “Το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης  ήταν απολύτως αναγκαίο για να προβληθεί το ιδιαίτερα ελκυστικό προϊόν της περιοχής μας” είπε, τονίζοντας ότι το Λιμάνι της Πάτρας παραμένει κύρια πύλη της χώρας προς την Κεντρική Ευρώπη, καθώς διέρχονται περίπου 600.000 επιβάτες ετησίως“.

Το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης που λειτουργεί στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας διαθέτει πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τη Δυτική Ελλάδα, με πολυγλωσσική υποστήριξη. Παρέχει πληροφορίες και πρακτικές οδηγίες προς τους επισκέπτες. Λειτουργεί ως “τράπεζα πληροφοριών”, από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να αντλεί στοιχεία για, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η έναρξη λειτουργίας  του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνδυάστηκε με γαστρονομική εκδήλωση από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση – παρουσίαση παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιπερφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Λαλιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τρύφων Φωτόπουλος, η εκτελεστική γραμματέας της ΠΔΕ κα Διονυσία Μαράτου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ κ. Βασίλης Αϊβαλής, ο κεντρικός λιμενάρχης Πάτρας κ. Δρόσος Ρεϊζης, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιριών και παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024