Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Νόμιμη η μεταβίβαση του ακινήτου στο 'Ναυάγιο' Ζακύνθου, στην Pimana του Κατάρ

Τατιάνα Ρόκου - 01 Ιούνιος 2018, 15:24

Η εταιρεία Pimana ΑΕ, όπως διαβεβαιώνει η πλευρά των επενδυτών, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα και πιστοποιητικά από τις υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.


Φαίνεται πως θα προχωρήσει η επένδυση στην περιοχή “Ναυάγιο” της Ζακύνθου, καθώς το δικαστήριο έκρινε νόμιμη τη μεταβίβαση του ακινήτου στην περιοχή στην Pimana ΑΕ, εταιρεία συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ, ύστερα από αγωγή της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου και Στροφάδων, η οποία διεκδικούσε 3.056 στρέμματα από τη συνολική έκταση των 15.000 στρεμμάτων που αγόρασε η εταιρεία, μπλοκάροντας έτσι την επένδυση στην περιοχή.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου όμως απέρριψε το αίτημα της Εκκλησίας και των τοπικών αρχών να ακυρωθεί το συμβόλαιο βάσει του οποίου η εταιρεία είχε αγοράσει έκταση 15.000 στρεμμάτων πάνω από τη παραλία του Ναυαγίου. Την εγκυρότητα του συμβολαίου αμφισβητούσαν με αγωγή τους η τοπική Μητρόπολη και η Μονή Αγίου Γεωργίου του Κρημνών, που διεκδικούν μέρος της έκτασης. Με την αγωγή είχαν συνταχθεί 22 ιδιώτες, ο Δήμος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά και το Δημόσιο, τον Οκτώβριο του 2016, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, προκαλώντας την αναβολή της. Τελικά η δίκη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 και ολοκληρώθηκε μετά από επτά μαραθώνιες συνεδριάσεις, ενώ στις 24 Μαΐου εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Η εταιρεία, όπως διαβεβαιώνει η πλευρά των επενδυτών, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα και πιστοποιητικά από τις υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, ενώ επιπλέον έχουν ελεγχθεί οι σχετικοί τίτλοι ιδιοκτησίας (διαθήκες και αποδεικτικά κυριότητας) και τα έγγραφα είναι ήδη εγκεκριμένα.

Στην τοποθεσία, στην οποία βρίσκονται τα ερείπια της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρηµνών, η Pimana σκοπεύει να επενδύσει τουριστικά, με τη δημιουργία πολυτελών βιλών, συνολικού κόστους επένδυσης 2 δισ. ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top