Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Σχεδιο προβολής/προώθησης προορισμών του Έβρου και της Καβάλας στο εξωτερικό μέσω ΕΟΤ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούνιος 2018, 10:25

Σε επισκέψεις της σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα η υπουργός Τουρισμού συζήτησε τη δυνατότητα συγκρότησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προβολής και προώθησης των προορισμών του Έβρου και της Καβάλας στις αγορές του εξωτερικού μέσω του ΕΟΤ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.


Επίσκεψη σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Μαΐου η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη.
 
Η υπουργός συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών του Έβρου και της Καβάλας, όπως και των Επιμελητηρίων, των τοπικών τουριστικών και παραγωγικών φορέων και της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας–Θράκης. Η κα Κουντουρά παρουσίασε την υλοποιούμενη Εθνική και Περιφερειακή Τουριστική Πολιτική, με στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας ως ελκυστικού παγκόσμιου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και τη νέαστρατηγική της κυβέρνησης για το μέλλον της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπου ο τουρισμός έχει κεντρικό ρόλο.
 
Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συγκρότησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προβολής και προώθησης των προορισμών του Έβρου και της Καβάλας στις αγορές του εξωτερικού, μέσω του ΕΟΤ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης.

 
Στη σύσκεψη της Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, Σουφλίου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός και Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, και ο αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” κ. Στέλιος Ζαντανίδης.
 
Στη σύσκεψη της Καβάλας αντίστοιχα συμμετείχαν οι δήμαρχοι Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα, Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και Παγγαίου κ. Φιλιππος Αναστασιαδης. Ο βουλευτής Καβάλας κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης κ. Κώστας Αντωνιαδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης, και εκπρόσωποι του Εμπορικού Σύλλογου Καβάλας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Καβάλας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων.
 
Από πλευράς Υπουργείου και ΕΟΤ συμμετείχε η αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ και διευθύντρια του γραφείου υπουργού κα Αγγελική Χονδροματίδου.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top