Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Έλ. Κουντουρά: Η Ελλάδα έχει κομβικό ρόλο στην προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούνιος 2018, 13:42

Στην ομιλία της στο συνέδριο 'Balkans & Black Sea Cooperation Forum', που έγινε στην Αθήνα, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα, εκτός από πολύ ελκυστική επενδυτική ευκαιρία στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, αποτελεί σήμερα τη 'γέφυρα' για την ανάπτυξη τουριστικής δραστηριότητας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.


Στον καθοριστικό ρόλο του τουρισμού ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη και στις νέες ευκαιρίες που δημιουργεί για την προώθηση νέων επωφελών συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στο συνέδριο “Balkans & Black Sea Cooperation Forum”, στην Αθήνα.

Η υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα πολύ δυναμικό πεδίο για την ανάπτυξη διμερών και πολυμερών συνεργασιών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των εθνικών οικονομιών, στην ευημερία των κρατών, στην επίτευξη του στόχου της σταθερότητας και προόδου σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κομβικό ρόλο στην προώθηση της συνεργασίας και της τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο σχεδιασμός μας για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη:
- που θα είναι βιώσιμη, δίκαιη και ισόρροπη
- που θα διαφυλάττει και θα αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά με την παγκόσμια ακτινοβολία της και τη φυσική ομορφιά της χώρας μας, προωθώντας την αειφορία
- που θα αναδείξει τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και προορισμού, τα οποία παρέμεναν αναξιοποίητα στο παρελθόν και σήμερα αποτελούν τη  μεγάλη ευκαιρία στην ανάπτυξη με οφέλη που θα ισόρροπα διαχέονται στις τοπικές κοινωνίες”.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση το 2018 της τετραετούς τουριστικής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού από το 2015 και στο σχεδιασμό της επόμενης διετίας 2019-2020, με συγκριμένες άμεσες προτεραιότητες που αφορούν σε προγράμματα και δράσεις, μεταξύ άλλων, για:
- Την προώθηση προγραμμάτων για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο σε προορισμούς ώριμα τουριστικά να τα υποστηρίξουν.
- Στην προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση της διαθεσιμότητας και της ποιότητας για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση.
- Η δημιουργία ακόμη πιο ανταγωνιστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού.
- Τη διασύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή.
- Και την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς και φορείς, όπου διαμορφώνονται οι πολιτικές για τις προτεραιότητες στην παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη.

Τέλος, η υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα εκτός από πολύ ελκυστική επενδυτική ευκαιρία στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, αποτελεί σήμερα τη “γέφυρα” για την ανάπτυξη τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας και νέων συνεργασιών σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, στηρίζοντας τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με οφέλη για όλους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top