Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα καταγγέλουν οι ξενοδόχοι του νησιού
Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

Αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα καταγγέλουν οι ξενοδόχοι του νησιού

Να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να δοθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας

Σε ανοιχτή της επιστολή η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, μαζί με την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, τονίζουν ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξ’αιτίας των σκουπιδιών, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα, απ’όλα τα βήματα που εμπεριέχονται στον ‘οδικό χάρτη‘, τον οποίο δημοσιοποίησε πριν δύο μήνες η Δημοτική αρχή, τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Δεν αξίζει σε αυτό το νησί, δεν αξίζει στους κατοίκους αυτού του τόπου, να ζουν ‘καταδικασμένοι’ σε ένα περιβάλλον που κυριαρχούν τα σκουπίδια. Κάτι δεν έχει γίνει σωστά, από αυτούς που έχουν τη διαχείριση των πραγμάτων και τους αναλογεί, προφανώς, ένα μεγάλο μερίδιο της ευθύνης. Δεν είναι βεβαίως η στιγμή της απόδοσης των ευθυνών, προέχει κυρίως το να βρεθεί η διέξοδος από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει και συγκεκριμένα να δοθεί οριστικά με λύση που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη των απορριμμάτων, που ζούμε τα τελευταία χρόνια“, λένε χαρακτηριστικά οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας.

Ούτε είμαστε από αυτούς που θα μηδενίσουμε προσπάθειες που έχουν γίνει και έχουν καταβληθεί, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και εδώ βρίσκεται το ένα από τα ‘κλειδιά’ για την επίλυση της υπόθεσης που μας ταλανίζει. Οι προσπάθειες να τελεσφορούν!

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, απ’όλα τα βήματα που εμπεριέχονται στον ‘οδικό χάρτη’, τον οποίο δημοσιοποίησε πριν δύο μήνες η Δημοτική αρχή, τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει σε αδιέξοδο και η Κέρκυρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξ’αιτίας των σκουπιδιών.

Θεωρούμε ότι ως εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρηματιών του νησιού είμαστε από αυτούς που νομιμοποιούνται να ομιλούν για αυτά τα θέματα, γιατί οποτεδήποτε κληθήκαμε να προσέλθουμε στο τραπέζι του διαλόγου από κάθε πλευρά το πράξαμε με καλή προαίρεση και προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνδράμουμε και να συμβάλουμε, ώστε να δοθεί μια λύση στο οξύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Και δεν το πράξαμε τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, για να μας καταλογίσει ο οποιοσδήποτε πρόθεση και σκοπιμότητα για την εξυπηρέτηση των στενώς εννοουμένων συμφερόντων μας, αλλά σε ανύποπτο χρόνο, γιατί θεωρούμε ότι η υπόθεση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο διαβίωσης και την ποιότητα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Πλέον έχουμε περιέλθει σε αδιέξοδο χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα μια επιθυμητή λύση. Είναι η στιγμή που ο καθένας μας οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και από το δικό του μετερίζι να επιχειρήσει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, πολύ δε περισσότερο οι τοπικοί μας βουλευτές που πρέπει να παρέμβουν δυναμικά στην κυβέρνηση και να απαιτήσουν την άμεση λύση στο θέμα, σε διαφορετική περίπτωση να δηλώσουν παραίτηση από το αξίωμά τους ως ένδειξη ευθιξίας και συμπαράστασης στον κερκυραϊκό λαό που τους εξέλεξε.

Εμείς ως τουριστικοί φορείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιου και στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων για να συμβάλουμε, όπου μας ζητηθεί και όπως μας ζητηθεί, στην επίλυση του προβλήματος“.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024