Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: 'Κανένα επενδυτικό σχέδιο δεν έχει προχωρήσει δύο χρόνια από την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου'

Τατιάνα Ρόκου - 06 Ιούνιος 2018, 09:54

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζουν ότι δύο χρόνια μετά την ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου δεν υπάρχει ούτε μία υπογεγραμμένη απόφαση από το υπουργείο ή τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό για ενταγμένο έργο σε οποιοδήποτε καθεστώς ενισχύσεων.

Δύο χρόνια μετά την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου δεν έχει προχωρήσει κανένα επενδυτικό σχέδιο από αυτά που έχουν υποβληθεί, αποκαλύπτουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη, και ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση των δύο τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να φέρει ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, που, ουσιαστικά, αποτελεί μία αντιγραφή του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού, δύο χρόνια μετά την ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου δεν υπάρχει ούτε μία υπογεγραμμένη απόφαση από το Υπουργείο ή τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό για ενταγμένο έργο σε οποιοδήποτε καθεστώς ενισχύσεων.

Η ελάχιστη και μοναδική πρόοδος που έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εδώ και 3,5 χρόνια, είναι οι αξιολογήσεις και μόνο για τα επενδυτικά σχέδια της προκήρυξης του καθεστώτος “Γενικής Επιχειρηματικότητας”, για τα οποία, φυσικά, Εγκριτική Απόφαση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα τρία καθεστώτα που προκηρύχθηκαν τον Οκτώβρη του 2016, το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αποδεικνύει ότι δεν έχει προχωρήσει, όπως θα έπρεπε, η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί.

Όλα αυτά, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων όφειλε να έχει ολοκληρωθεί εντός πενήντα ημερών από την ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολής αιτήσεων υπαγωγής για κάθε καθεστώς ενισχύσεων.

Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Κόνσολας τονίζουν ότι τα τελευταία έργα που εντάχθηκαν σε Αναπτυξιακό Νόμο ήταν τον Ιούνιο του 2014 (τέσσερα σχεδόν χρόνια πριν), όταν μέσα σε μόλις έξι μήνες υποβλήθηκαν 732 αιτήσεις, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες αξιολόγησης και εντάχθηκαν τελικώς 484 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2.668 δισ. ευρώ και μάλιστα με περισσότερο διαφανείς και αξιοκρατικές, όπως αποδεικνύεται, διαδικασίες από τις ισχύουσες που θεσπίστηκαν επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top