Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Αλματώδης η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στα Ιόνια νησιά τον Μάιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Ιούνιος 2018, 13:00

Οι Tour Operators αναζητούν περισσότερες κλίνες για το 2019, ενώ οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά 'τρέχουν' ήδη προ διμήνου.


Σε διψήφια ποσοστά συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά η άνοδος των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά. Αυτό συνοδεύεται από ποιοτικά στοιχεία, σημαντικότερο των οποίων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό οι αφίξεις στα αεροδρόμια εμφάνισαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (στοιχεία Fraport):

  • Κέρκυρα: +24,25%, με αριθμητικά πρώτη τη βρετανική αγορά και ακολουθούν η γερμανική, η πολωνική, η ολλανδική, η ιταλική, κ.λπ. Επίσης η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή, αφίξεις και αναχωρήσεις) παρουσίασε άνοδο +16,90%.
  • Άκτιο: +5,35%, με αριθμητικά πρώτη τη βρετανική αγορά, ακολουθούν η γερμανική, η ολλανδική, η δανική, η σουηδική κ.λπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή ) παρουσίασε άνοδο +7,10%
  • Κεφαλονιά: +33,80% με αριθμητικά πρώτη τη βρετανική αγορά και ακολουθούν η ολλανδική, η γερμανική, η ιταλική , η πολωνική, κ.λπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +23.90%
  • Ζάκυνθος: +21,30%, με αριθμητικά πρώτη τη βρετανική αγορά, ακολουθούν η πολωνική, η ολλανδική, η γερμανική, η σουηδική, κ.λπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού  (μικτή) παρουσίασε άνοδο +9,70%

Τα παραπάνω δεδομένα, αναφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ταυτίζονται με τις προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και οι επόμενοι μήνες της τουριστικής περιόδου. Οι Tour Operators αναζητούν περισσότερες κλίνες για το 2019, ενώ οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά “τρέχουν” ήδη προ διμήνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top