Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑλματώδης η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στα Ιόνια νησιά τον Μάιο
Περιφέρεια

Αλματώδης η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στα Ιόνια νησιά τον Μάιο

Οι Tour Operators αναζητούν περισσότερες κλίνες για το 2019, ενώ οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά 'τρέχουν' ήδη προ διμήνου.

Σε διψήφια ποσοστά συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά η άνοδος των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά. Αυτό συνοδεύεται από ποιοτικά στοιχεία, σημαντικότερο των οποίων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό οι αφίξεις στα αεροδρόμια εμφάνισαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (στοιχεία Fraport):

  • Κέρκυρα: +24,25%, με αριθμητικά πρώτη τη βρετανική αγορά και ακολουθούν η γερμανική, η πολωνική, η ολλανδική, η ιταλική, κ.λπ. Επίσης η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή, αφίξεις και αναχωρήσεις) παρουσίασε άνοδο +16,90%.
  • Άκτιο: +5,35%, με αριθμητικά πρώτη τη βρετανική αγορά, ακολουθούν η γερμανική, η ολλανδική, η δανική, η σουηδική κ.λπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή ) παρουσίασε άνοδο +7,10%
  • Κεφαλονιά: +33,80% με αριθμητικά πρώτη τη βρετανική αγορά και ακολουθούν η ολλανδική, η γερμανική, η ιταλική , η πολωνική, κ.λπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +23.90%
  • Ζάκυνθος: +21,30%, με αριθμητικά πρώτη τη βρετανική αγορά, ακολουθούν η πολωνική, η ολλανδική, η γερμανική, η σουηδική, κ.λπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού  (μικτή) παρουσίασε άνοδο +9,70%

Τα παραπάνω δεδομένα, αναφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ταυτίζονται με τις προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και οι επόμενοι μήνες της τουριστικής περιόδου. Οι Tour Operators αναζητούν περισσότερες κλίνες για το 2019, ενώ οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά “τρέχουν” ήδη προ διμήνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024