Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

Η ΝΕΝ Κρήτης ξεκινά δρομολόγια στη νότια Κρήτη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Ιούνιος 2018, 16:02

Τα καθημερινά δρομολόγιά του πλοίου της νέας εταιρείας, 'Απόλλων Κ.', θα εξυπηρετούν επιβάτες από και προς τα λιμάνια της Χώρας Σφακίων, του Λουτρού, της Σούγιας, καθώς και το πολύ σημαντικό λιμάνι για τον τουρισμό του νησιού μας, αυτό της Αγίας Ρουμέλης.


Η Ναυτική Εταιρεία Θαλάσσιων Μεταφορών Νότιας Κρήτης (ΝΕΝ Κρήτης), συστάθηκε το 2018 από Κρητικούς επιχειρηματίες, με καταγωγή από τα Σφακιά, με στόχο να παρέχει μεταφορικό έργο σε λιμάνια των Σφακίων και του Σελίνου και εν γένει θαλάσσιες μεταφορές με τα υψηλότερα ελληνικά και διεθνή στάνταρ και σύμφωνα με τους κανόνες της ναυσιπλοΐας.

Το πρώτο πλοίο της εταιρείας που θα ξεκινήσει άμεσα δρομολόγια, είναι το “Απόλλων Κ.”, ένα πλοίο που, σύμφωνα με την εταιρεία, πληροί όλες τις εθνικές και διεθνείς προδιαγραφές ναυσιπλοΐας και έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επανδρώνεται από έμπειρο πλήρωμα 6 ατόμων, μεταξύ αυτών και δύο κυβερνήτες με πολυετή πείρα στην επιβατηγό ναυτιλία.


Το “Απόλλων Κ.” έχει μήκος 33 μέτρα, μετασκευάστηκε πλήρως το 2018, έχει δύο πμηχανές diesel συνολικής ιπποδύναμης 742 ίππων, ταξιδεύει με ταχύτητα 14 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 260 επιβάτες.

Τα καθημερινά δρομολόγιά του θα εξυπηρετούν επιβάτες από και προς τα λιμάνια της Χώρας Σφακίων, του Λουτρού, της Σούγιας, καθώς και το σημαντικό λιμάνι για τον τουρισμό του νησιού, αυτό της Αγίας Ρουμέλης. Στα σχέδια της εταιρείας είναι να επεκτείνει το μεταφορικό της έργο και σε άλλες περιοχές του νησιού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top