Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αύξηση 21% της επιβατικής κίνησης στα 14 αεροδρόμια της Fraport το Μάιο 2017

Τατιάνα Ρόκου - 08 Ιούνιος 2018, 11:40

Νέες συνδέσεις από Ντόχα, Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη, Νιούκασλ, Μπέλφαστ, Εδιμβούργο, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Ντίσελντορφ, Ζυρίχη, Αμβούργο, Δρέσδη, Ερφούρτ, Μούνστερ κ.ά.


Η Fraport Greece υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο στα 14 αεροδρόμιά της με πολλές νέες πτήσεις μέσα από δυναμικές συνεργασίες με τις αεροπορικές εταιρείες και την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ). “Τα εν εξελίξει κατασκευαστικά έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, υλοποιούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται το πρόγραμμα πτήσεων του καλοκαιρινής περιόδου 2018, γεγονός που αντανακλάται στη βελτιστοποιημένη διαδικασία κατανομής των χρονοθυρίδων (slots), ώστε να εξυπηρετούνται τα αιτήματα των αεροπορικών εταιρειών”, αναφέρει η εταιρεία.

Το ρυθμό έδωσε τον Μάρτιο η Qatar Airways με τη νέα σύνδεση Ντόχα – Θεσσαλονίκη, την οποία ακολούθησαν πολλά άλλα νέα δρομολόγια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα 14 αεροδρόμια. Οι αεροπορικές εταιρείες Jet2.com, British Airways και Germania εγκαινίασαν νέα δρομολόγια το Μάιο ξεκινώντας δυναμικά την καλοκαιρινή σεζόν.

Στις 5 Μαΐου, η Fraport Greece υποδέχτηκε τρία νέα δρομολόγια της Jet2.com τα οποία συνδέουν:

 • Θεσσαλονίκη – Λονδίνο (Στάνστεντ)
 • Κεφαλονιά – Λονδίνο (Στάνστεντ)
 • Ζάκυνθος – Μπέρμιγχαμ

Επίσης, η  Jet2.com εισάγει φέτος το καλοκαίρι και τους παρακάτω νέους προορισμούς:

 • Θεσσαλονίκη - Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη, Νιουκάσλ
 • Ρόδος - Μπέλφαστ
 • Κως - Εδιμβούργο και Μπέρμιγχαμ
 • Κεφαλονιά - Γλασκόβη

Στιγμιότυπο από την άφιξη της πτήσης της British Airways στη Κεφαλονιά από Λονδίνο: Μαζί με τον κυβερνήτη της British Airways, ο κ. Σπ. Γαλιατσάτος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων νήσων, ο κ. Γ. Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, ο κ. Ε. Κεκάτος, αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς και ο κ. Γ. Τιμοθεάτος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς.


Στις 15 Μαΐου, προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της British Airways από το Λονδίνο (Heathrow) στην Κεφαλονιά. Το δρομολόγιο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς, πλέον, επιβάτες από όλον τον κόσμο και κυρίως από πόλεις της Βορείου Αμερικής και του Καναδά, έχουν τη δυνατότητα μέσω του δικτύου της British Airways να φθάσουν πιο εύκολα από ποτέ στο νησί του Ιονίου.


Στιγμιότυπο από την άφιξη της πτήσης της Jet2.com στη Ζάκυνθο από Μπέρμπιγχαμ…


στη Θεσσαλονίκη από Λονδίνο…


... και στην  Κεφαλονιά από Λονδίνο.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας υποδέχθηκε την πρώτη πτήση της Germania από την Ζυρίχη στις 22 Μαΐου, με την εταιρεία να επενδύει, όχι μόνο στο παραπάνω δρομολόγιο, αλλά και σε άλλα νέα δρομολόγια από τη Γερμανία και την Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό καλοκαίρι συνδέονται:

 • Κέρκυρα - Βερολίνο και Νυρεμβέργη
 • Κως - Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Νυρεμβέργη και Ζυρίχη
 • Ρόδος - Βερολίνο, Ντίσελντορφ και Ζυρίχη
 • Σάμος - Αμβούργο, Βερολίνο και Ζυρίχη
 • Θεσσαλονίκη -  Δρέσδη, Έρφουρτ, Μούνστερ και Νυρεμβέργη
 • Ζάκυνθος - Ντίσελντορφ και Ζυρίχη
 • Μυτιλήνη - Ντίσελντορφ

Η Μύκονος αποχαιρέτησε το Μάιο υποδεχόμενη την πρώτη πτήση της Qatar Airways που συνδέει για πρώτη φορά τη Ντόχα με το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου, επιστεγάζοντας τη στενή και δυναμική συνεργασία που έχουν αναπτύξει η Fraport Greece και η Qatar Airways.

Συνολικά, τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, αποτελούν, σύμφωνα με την ίδια, πόλο έλξης για ακόμα περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εντός και εκτός Ευρώπης, οι οποίες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης μέσα από την προσθήκη νέων προορισμών και επιπλέον συχνοτήτων. Την ίδια ώρα Aegean, ΕasyJet, Ellinair, Eurowings, Fly Dubai, Lauda Motion,  Lufthansa, Primera Air, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Small Planet, Sky Express, Thomas Cook/ Condor, Transavia, Travel Service, TUI Group, Volotea και Wizz Air είναι μόνο μερικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες επιχειρούν και στους περιφερειακούς στο καλοκαίρι μήνες, οδηγώντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Με αφορμή την έναρξη των νέων δρομολογίων, ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε καθημερινά νέα δρομολόγια στα αεροδρόμιά μας, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική τόσο για τις αεροπορικές εταιρείες όσο και για τους προορισμούς. Οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας είναι τεράστιες, και όλοι εμείς στη Fraport Greece, βλέπουμε κάθε νέα συνεργασία ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης. Από τα νέα δρομολόγια και τις αεροπορικές συνδέσεις προκύπτει, άλλωστε, ο ιδιαίτερα υψηλός ρυθμός αύξησης της επιβατικής κίνησης που έχουμε ήδη στα 14 αεροδρόμια με τους επισκέπτες από το εξωτερικό να διαμορφώνουν τις εξαιρετικά θετικές προβλέψεις για την υψηλή περίοδο”.Στιγμιότυπο από την άφιξη της πτήσης της Germania στη Κέρκυρα από Ζυρίχη.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top